Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα βήματα Μητσοτάκη σε σχέση με την Τουρκία

Στις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές, τις ελληνοτουρκικές αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt μιλώντας στο 9ο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης στην Πάτρα.

Γιά τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα αλλά και την αισιοδοξία  του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο ίδιο συνέδριο οτι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι φέτος, ο κ. Pyatt εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε οτι και οι ΗΠΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο που είναι και αμοιβαία επωφελές.

Ο αμερικανός πρέσβης είπα χαριτολογώντας οτι όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι εκτός από την Μύκονο.

Για την Τουρκία είπε οτι οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα βήματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προώθηση του διαλόγου αλλά και την επαναδιατύπωση των κόκκινων γραμμών. Ο ίδιος πρόσθεσε οτι οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει πέρυσι το καλοκαίρι την ανησυχία τους για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ιδιαίτερα στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Για τους πυραύλους S 400 επανέλαβε τις θέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Wendy Sherman κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία η οποία μίλησε ξακάθαρα και για τις θέσεις των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.