Παναγιωτάκης: Καλώ την Δ. Χρυσικού αν έχει στοιχεία ότι ο Λιγνάδης δεν ήταν στην Ιθάκη το καλοκαίρι του 2015, να τα καταθέσει στις αρχές

Ο ιδιοκτήτης του Action 24 Διονύσης Παναγιωτάκης με ανακοίνωσή του καλεί τη Δώρα Χρυσικού να καταθέσει τα όποια στοιχεία έχει στη διάθεσή της για όσα ισχυρίστηκε χθες, στις αρμόδιες αρχές.

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης και η σύζυγός του Ελένη Κούρκουλα κλήθηκαν χθες ως μάρτυρες στην υπόθεση Λιγνάδη για να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη ότι τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν στην Ιθάκη, φιλοξενούμενος στο σπίτι του ζευγαριού και όχι στην Επίδαυρο, όπου σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα-θύματος ο σκηνοθέτης τον βίασε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Την ίδια ώρα η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε ότι έχει στοιχεία ότι το καλοκαίρι του 2015 ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν στην Ιθάκη.

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης με ανακοίνωσή του σήμερα, καλεί την κυρία Χρυσικού να καταθέσει τα όσα υποστηρίζει στις αρμόδιες αρχές τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτρέψω να κυκλοφορούν θολές και έμμεσες, αλλά σαφείς κατηγορίες, ότι πιθανόν εγώ δεν είπα την αλήθεια».

Η ανακοίνωση του Διονύση Παναγιωτάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κυρία Δώρα Χρυσικού, από χθες δηλώνει σε διαδίκτυο και ΜΜΕ ότι «έχει στοιχεία» πως τον Αύγουστο του 2015 ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν στην Ιθάκη. Τα στοιχεία αυτά δηλώνει ότι προτίθεται να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές εάν και εφόσον χρειαστεί.
Καλώ την κα Χρυσικού να καταθέσει τα στοιχεία αυτά στις αρμόδιες αρχές, άμεσα, καθώς η παραπάνω δήλωσή της είναι πιθανόν να αναιρεί την δική μου νόμιμη κατάθεση στην 19η ανακρίτρια και να με εμφανίζει ως ψευδόμενο μάρτυρα.

Επειδή εγώ κλήθηκα νομίμως, στο πλαίσιο μίας ανακριτικής διαδικασίας να καταθέσω ό,τι γνωρίζω, προσήλθα άμεσα με πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας της κατάθεσής μου αυτής. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψω να κυκλοφορούν θολές και έμμεσες, αλλά σαφείς κατηγορίες, ότι πιθανόν εγώ δεν είπα την αλήθεια.

Εγώ είπα την αλήθεια ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, κληθείς προς τούτο και όχι αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο διαδίκτυο, χωρίς συνέπειες και χωρίς κόστος.

Καλώ την κυρία Χρυσικού να πράξει το ίδιο και να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, ώστε να μην αφήνονται υπόνοιες εις βάρος οποιουδήποτε που με προσωπικό κόστος κάνει το καθήκον του όπως ορίζει ο νόμος, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Να σημειωθεί ότι χθες, ο Διονύσης Παναγιώτακης πριν προσέλθει στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές για να καταθέσει στην υπόθεση Λιγνάδη σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή σχόλιο σε ανάρτησή του, έγραψε στο Facebook:

«Με αφορμή σχόλιο σε ανάρτηση μου (ΦΩΤΟ) , έχω να πω Περνάμε ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ. Καλέστηκα να δηλώσω εάν 8 Αυγούστου 2015 ήμουν με τον Λιγναδη στην Ιθακη και δηλώνω ΝΑΙ ήμουν .Δεν είμαι από αυτούς που διαμορφώνω τι θα λέω ανάλογα με τις συγκυρίες .Οποίος ξέρει κάτι πρέπει να το καταθέσει .Τωρα ήρθε η στιγμή!». Στην ανάρτησή του παρέθετε και φωτό του διαλόγου που είχε με χρήστρια του Facebook και στάθηκε η αφορμή για την εν λόγω ανάρτησή του.

Η ανάρτηση της Δώρας Χρυσικού
Η Δώρα Χρυσικού, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της χθες, δημοσιεύοντας ένα απόσπασμα του απολογητικού υπομνήματος του Δημήτρη Λιγνάδη, έγραφε στο Facebook: «Ας του πει κάποιος πως με ψέματα επιβαρύνει χειρότερα τη θέση του. Όπως το κατάφωρο ψέμα ότι τον Αύγουστο του 2015, που φέρεται να βίασε ένα από τα θύματα, ήταν διακοπές στην Ιθάκη. Κύριε Λιγνάδη, καταλαβαίνω τον πανικό σας, αλλά έχω στοιχεία ότι το 2015 δεν ήσασταν στο νησί, ούτε το 2016, ήρθατε στο νησί μου το 2017 και το 2018 και προτίθεμαι να τα καταθέσω στις αρμόδιες αρχές εάν και εφόσον χρειαστεί» έγραψε, μεταξύ άλλων, η Δώρα Χρυσικού.