Παναγιώτης Φασούλας για τον γάμο του: Βιώσαμε κρίσεις αλλά υπερισχύουν άλλα πράγματα (video)

236

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Παναγιώτης Φασούλας στην εκπομπή «Τετ-Α-Τετ» που παρουσιάζει ο Τάσος Τρύφωνος στον Alpha Κύπρου. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής μίλησε για την επιτυχία του Eurobasket το 1987, για τον γάμο του, για τα δυο του παιδιά αλλά και την περιπέτεια που πέρασε ο γιος του με την λευχαιμία.

Η επιτυχία του Eurobasket το 1987

«Μετά την επιτυχία, η Ελληνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίστηκε πιο σοβαρά. Σε προσωπικό επίπεδο, άλλαξαν πάρα πολλά. Πάρα πολλοί χορηγοί, πάρα πολύ τηλεόραση, διαφημίσεις. Τότε δεν ήταν και πολύ εύκολο. Τώρα βλέπεις είναι εύκολο ένας αθλητής του μπάσκετ να συναγωνιστεί μαζί με ένα παιδί που βρίσκεται σε ριάλιτι, το οποίο παιδί επίσης έχει μεγάλη δημοσιότητα. Τότε δεν υπήρχαν αυτά. Οι διάσημοι τότε, ήταν οι μπασκετμπολίστες, μετά οι ποδοσφαιριστές και μετά οι παίκτες από το βόλεϊ», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Φασούλας.

Στη συνέχεια μίλησε για τις αντιδράσεις των δικών του ανθρώπων: «Οι δικοί μου τότε ήταν εδώ και ερχόντουσαν να δουν τα παιχνίδια. Και η μάνα μου και ο πατέρας μου. Με το που τελείωσε ο τελικός του 87′ η μάνα μου λιποθύμησε, ενώ ο πατέρας μου πανηγύριζε», είπε ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Είμαστε 26 χρόνια παντρεμένοι με την γυναίκα μου»

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε για την γνωριμία και τον γάμο του με τη σύζυγό του, Μάσα Φασούλα: «Εγώ την φλέρταρα πρώτος, είμαι λίγο επίμονος σε αυτά. Ο γάμος μας έγινε στην Μητρόπολη, μιλάμε για απίστευτο κόσμο. Είχαν έρθει κάμερες, έγινε ένα πανηγύρι, ενώ δεν θα έπρεπε. Δεν είχα ξαναπαντρευτεί, δεν ήξερα και πώς γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βιώνουν κρίση στον γάμο τους; Βιώσαμε πολλές αλλά υπερισχύουν άλλα πράγματα, όσο περνάει ο καιρός. Πρέπει να υπερισχύει η αυτονομία του χαρακτήρα του καθενός και κυρίως η… ζυγαριά. Το τι αξίζει να κάνεις και το γιατί θα το κάνεις».

Η μάχη του γιου του με την λευχαιμία

Σε άλλο σημείο μίλησε για τη μάχη του γιου του με τη λευχαιμία: «Ο γιος μου ο Γιάννης είναι το δεύτερο μου παιδί, γεννήθηκε το 2000. Το 2004 όπου και ανακαλύψαμε το πρόβλημα υγείας του γιου μας. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια μάχη την οποία δώσαμε οικογενειακώς και ήταν κάπως σκληρή. Είναι αυτό που λένε, όπως παλεύεις με κάποιον μαζί σε ομαδικό άθλημα, έτσι και σε μια οικογένεια όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι πρέπει να δώσεις αυτή τη μάχη. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, ούτε εγωισμοί, ούτε προσωπικές ανάγκες. Ούτε πείσματα, νάζια, δεν υπάρχει τίποτα. Ο Γιάννης έδωσε τη μάχη του γιατί στην ουσία ο ασθενής δίνει τη μάχη, εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούμε να στηρίξουμε μια κατάσταση. Είμαστε χαρούμενοι γιατί είχε αίσιο τέλος αυτό το πράγμα».

«Δεν είπαμε ποτέ: Γιατί συνέβη σε εμάς;»

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Φασούλας συμπλήρωσε για την περιπέτεια του γιου του: «Δεν το είδα ποτέ ως ένα κακό όνειρο. Ήταν μια πραγματικότητα η οποία κράτησε 5-6 χρόνια. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που δε λέμε ποτέ: “Γιατί συνέβη αυτό σε εμάς;”. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που πέρασε. Είναι μία ασθένεια η οποία έχει πλέον μεγάλα ποσοστά ίασης. Με καλή διάθεση και υπακούει στους γιατρούς, θεωρώ ότι οι θεραπείες είναι παντού ίδιες, το λέω εγώ που βρέθηκα στην Αμερική μετά από επιπλοκή που αντιμετώπισε στην θεραπεία που είχε ξεκινήσει εδώ. Απαιτείται καλή διάθεση και πίστη στο παιδί και να μην κάνουν το παιδί να αισθάνεται άρρωστο».

Πού βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα τα παιδιά του

Ο Παναγιώτης Φασούλας μιλώντας για το σήμερα και τι κάνουν τα παιδιά του λέει: «Ο Γιάννης ζει στη Νέα Υόρκη, πήγε σε ένα σχολείο εκεί για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, η Μαριέλλα είναι στην Ισπανία, τελείωσε Πανεπιστήμιο στην Αμερική και με πολύ καλούς βαθμούς. Παίζει μπάσκετ επαγγελματικά. Είναι καλύτερη από μένα. Της είναι πολύ φυσιολογικό όλο το να βάλει ένα καλάθι. Να πω την αλήθεια δεν έχω πάει τώρα στην Ισπανία να την δω, θα το ήθελα. Η καρδιά μου φτερουγίζει και για τα δυο μου παιδιά. Για τη Μαριέλλα χαίρομαι γιατί έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παίξει μπάσκετ, δέχτηκε μεγάλη αμφισβήτηση».