Παναγιώτης Φασούλας: «Η μάνα μου λιποθύμησε στο Ευρωμπάσκετ του 1987»

Για την επική κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Εθνικής Ελλάδας και πώς αυτό του άλλαξε τη ζωή μίλησε ο Παναγιώτης Φασούλας σε συνέντευξή του.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη», όπου θυμήθηκε μεταξύ άλλων, την αντίδραση των γονιών του μετά την ιστορική νίκη της ομάδας.

Αναλυτικότερα, ο Παναγιώτης Φασούλας είπε: «Η φανέλα της Ελλάδας σε επίπεδο εθνικών ομάδων απέκτησε μια βαρύτητα. Νομίζω ότι έχει σταθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και τώρα ήρθε η εποχή ενδεχομένως να κάνει και πάλι μια μεγάλη επιτυχία γιατί τη χρειάζεται και το μπάσκετ και ο κόσμος. Αυτή η προσδοκία να ξαναζήσουμε κάτι δεν είναι για να ξαναζήσουμε το ίδιο…. Καταρχήν υπάρχει η γκρίνια των social media».

«Το κορυφαίο που συνέβη το ’87 ήταν ότι δεν υπήρξε αντίθετη φωνή. Δεν είπε δηλαδή κανείς, έλα μωρέ και τι έκαναν! Κανένας! Θεωρώ όμως ότι είναι άκυρο να συγκρίνουμε εποχές μεταξύ τους. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο ως φάρσα όπως έλεγαν κάποιοι φιλόσοφοι του παρελθόντος» δήλωσε στη συνέχεια.

«Η επιτυχία του ’87 μου άλλαξε τελείως τη ζωή, τον χαρακτήρα και τη λειτουργία. Όλα τα άλλαξε! Οι γονείς μου μπήκαν σε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία για να παίξω εγώ μπάσκετ. Ήταν πολύ προοδευτική η σκέψη που είχαν» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Φασούλας και τέλος, πρόσθεσε ότι: «Με το Ευρωμπάσκετ του ’87 η μάνα μου λιποθύμησε και ο πατέρας μου, μες στο πανηγύρι, της έλεγε πως δεν έγινε τίποτα απλά πανηγυρίζουμε».