Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερνικήσει τις σύνθετες προκλήσεις της εποχής

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει και θα υπερνικήσει τις σύνθετες προκλήσεις της σημερινής εποχής, εμπνεόμενη και από το Έπος του ’40, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου παρακολούθησε την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τη 28η Οκτωβρίου, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εορτάζουμε σήμερα με λαμπρότητα εδώ από τη Θεσσαλονίκη την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Έπος του ’40. Πριν από λίγο καμαρώσαμε τα τμήματα τόσο της πολιτικής, όσο και της στρατιωτικής παρέλασης.

Νοιώσαμε το ηθικό, το φρόνημα. Είδαμε το παράστημα αυτών που συμμετείχαν. Νοιώσαμε υπερήφανοι μαζί τους. Κι έρχεται στη μνήμη μας ακριβώς αυτό το Έπος του ’40, όταν η Ελλάδα κατενίκησε έναν θεωρητικά υπέρτερο εχθρό, ένα αλαζονικό και ολοκληρωτικό καθεστώς που δεν υπολόγισε όμως -και γι’ αυτό συνετρίβη στα βουνά της Πίνδου- ότι η χώρα είχε υψηλό εθνικό φρόνημα που διέτρεχε απ’ άκρη σε άκρη όλη την Επικράτεια, όλο το λαό, είχε στιβαρή ηγεσία και είχε ισχυρές, άρτια προετοιμασμένες κι έτοιμες να πολεμήσουν και να νικήσουν Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη σημερινή εποχή, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι περίπλοκες, σύνθετες, ενδεχομένως διαφορετικά απ’ ό,τι .έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, αλλεπάλληλες και παράλληλες κρίσεις. Θα τις αντιμετωπίσουμε όμως και θα τις υπερνικήσουμε εμπνεόμενοι κι από το παράδειγμα των ηρώων του ’40, τη θυσία τους την αίσθηση του καθήκοντος να υπερασπιστούν την εθνική μας κυριαρχία και το πάτριο έδαφος. Και θα συνεχίσουμε και σήμερα να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα πιο ισχυρή, για μια Ελλάδα που ορθώνει ανάστημα, για μια Ελλάδα που σέβεται αλλά και απαιτεί το σεβασμό των υπολοίπων, για μια Ελλάδα που αισθάνεται σίγουρη και ασφαλής παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις, επειδή διαθέτει -μεταξύ άλλων- και ισχυρές και αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Ζήτω το Έπος του ’40!
Ζήτω το Έθνος!».