Πάνω από 600 εκπρόσωποι θα συμμετάσχουν στην 9η Διάσκεψη Αφρικανικού Πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί στο Μαλάουι

102

Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Μαλάουι Simplex Chithyola Banda, αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 600 εκπρόσωποι από την Αφρική και πέρα αναμένεται να συμμετάσχουν στην 9η Διάσκεψη για τον Αφρικανικό Πληθυσμό, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Μαΐου στο Λιλόνγκουε, την πρωτεύουσα της χώρας.

Ενημερώνοντας τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο (18/5), ο υπουργός είπε ότι το Μαλάουι πρόκειται να επωφεληθεί “μαζικά” από την εκδήλωση, καθώς θα προσφέρει μια πλατφόρμα στη χώρα για να επιδείξει τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από τη δυναμική του πληθυσμού.

Είπε ότι το συνέδριο θα προσφέρει μια πλατφόρμα για επιστημονικό διάλογο, έρευνα και συζητήσεις πολιτικής σχετικά με τη δυναμική του πληθυσμού. Θα βοηθήσει επίσης στην εξεύρεση λύσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο οικονομικός σχεδιασμός της χώρας.

Ο υπουργός Πληροφοριών και Ψηφιοποίησης Moses Kunkuyu επανέλαβε τα συναισθήματα του Banda, λέγοντας ότι η χώρα θα χρησιμοποιήσει τις οικονομικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν από το συνέδριο, ιδιαίτερα στον τουρισμό και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα προεδρεύεται από τον Πρόεδρο Lazarus Chakwera και θα προσελκύσει ειδικούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους από όλη την Αφρική.