Παπαχαραλάμπους- Αναστασοπούλου-Δροσάκη: Τι βιώσαμε από τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη

Τα όσα βίωσαν περιγράφουν αναλυτικά η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη στο έγγραφο της καταγγελίας τους στον ΣΕΗ σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Οι τρεις ηθοποιοί κατήγγειλαν τον διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών και το επίσημο έγγραφο στο οποίο καταγράφονται τα όσα βίωσαν κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους μαζί του έχει πρωτοκολληθεί και παρουσιάστηκε σε εκπομπή του Mega.

Ειδικότερα, τον κατηγορούν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό. Οι λεπτομέρειες σοκάρουν, καθώς τα όσα καταγγέλλονται μαρτυρούν δραματικές καταστάσεις.

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Τα φιλιά- «επίδειξη» στον σύντροφο και εμμονή

Σε ό,τι αφορά στην Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, όπως ανέφεραν στην εκπομπή, αυτά που καταγγέλλει η ηθοποιός, όταν ήταν 24 ετών, σε θεατρική παράσταση.

«Ο καταγγελλόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου. Και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με, προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφθανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του», φαίνεται να αναφέρει η ηθοποιός.

Σύμφωνα με ό, τι αναφέρθηκε στην εκπομπή, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους περιγράφει στην καταγγελία της μάλιστα ότι κάθε φορά που κάποιος δικός της άνθρωπος βρισκόταν στο θέατρο, σε μια σκηνή φιλιού της παράστασης ο καταγγελλόμενος χρησιμοποιούσε βία, με το κοινό να αντιδρά με επιφώνημα απέχθειας.

Παράλληλα κάθε φορά που βρισκόταν ειδικά ο τότε σύντροφός της στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος την έπιανε σε διάφορα μέρη του σώματός της, δίνοντας με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά φιλιά.

Στην καταγγελία της η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, φαίνεται πως αναφέρει ακόμη ότι όταν η ηθοποιός απευθύνθηκε στον παραγωγό, εκείνος δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη η αντικατάσταση, αλλά παρ’ όλα αυτά αν ήθελε να φύγει θα το καταλάβαινε.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Τον εξίταρε η αμηχανία μου

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην καταγγελία της αναφέρθηκε αρχικά στην πρώτη γνωριμία της με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη,  όταν ήταν 25 ετών και είχε πάει σε μια οντισιόν, σε μια συνάντηση για συνεργασία, έχοντας τελειώσει το Θέατρο Τέχνης.

Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή, στην καταγγελία η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δηλώνει «Ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο θέατρο στο οποίο εργαζόταν και ήταν θιασάρχης.

Οταν έφθασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε, μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο θέατρο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Κλείδωσε το καμαρίνι και άρχισα να αισθάνομαι άβολα».

Σύμφωνα με τους παρουσιαστές, στη συνέχεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου περιγράφει προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ότι βίωσε παράξενες και οριακές συμπεριφορές από τον καταγγελλόμενο, όπως απότομα ξεσπάσματα οργής, λεκτικές προσβολές και άλλα.

«Οταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο».

Οπως περιέγραψαν στην εκπομπή, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κάποια στιγμή συνεργάστηκε στο θέατρο το 2010 με τον καταγγελλόμενο, αφού είχε λάβει διαβεβαιώσεις και από το περιβάλλον του, όταν και πάλι ο καταγγελλόμενος προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Λένα Δροσάκη: “Εάν δεν κάνουμε σεξ δεν θα περάσεις τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου”

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία της Λένας Δροσάκη, όταν  ήταν 24 ετών φοιτήτρια, επισκέφθηκε τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελλόμενος. Την ξεχώρισε και άρχισε να την προσεγγίζει, όπως αναφέρεται στην καταγγελία.

«Με έναν τρόπο άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου».

Όπως αναφέρθηκε από τους συντελεστές της εκπομπής, την ημέρα που η Λένα Δροσάκη βρισκόταν στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου για τις εξετάσεις του υπουργείου, τον είδε απέναντί της.

«Πάγωσα, δεν περίμενα ότι θα φθάσει σε αυτό το σημείο. Όταν έφθασε η σειρά μου και ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της κριτικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια, συνομιλώντας θερμά με τα μέλη της. Οταν γύρισε να δει εμένα πάνω στη σκηνή, έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση που σημαίνει “είδες που στα έλεγα;”.

Δεν πέρασα στις εξετάσεις του υπουργείου, αν και θέλω να είμαι απολύτως σαφής: Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελλόμενου ή στο γεγονός ότι η απόδοσή μου δεν ήταν η επιθυμητή κυρίως λόγω της ταραχής που μου είχε προκαλέσει».

Στη συνέχεια της εκπομπής, έγινε αναφορά σε άλλο απόσπασμα της καταγγελίας για τα όσα συνέβησαν το 2018 στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη:

«Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, τα περιστατικά συνέβαιναν κάποιες φορές κατ’ ιδίαν, κάποιες φορές ενώπιον όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της, όταν μια μέρα επιτέθηκε λεκτικά και χωρίς κανένα λόγο με απίστευτη ένταση σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διεκόπη και η Κάτια Δανδουλάκη του ανακοίνωσε στον ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του».

Αποσπάσματα από την καταγγελία των τριών ηθοποιών που μετέφεραν στην εκπομπή Πάμε Δανάη.