Παρακολουθήσεις: Στη Βουλή αύριο ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραλαβή του «φακέλου Ράμμου» – Σκέψεις και για πρόταση μομφής

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών. Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε τον φάκελο της έρευνας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο με τον τελευταίο να ενημερώνει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ακόμα και αυτό της πρότασης μομφής.

Η αυριανή μέρα αναμένεται να είναι ταραχώδης για το κοινοβούλιο αφού οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τον λόγο σε νομοσχέδιο που θα συζητείται στην Ολομέλεια και θα καταγγείλει όσους εμπλέκονται και προσπαθούν να εμποδίσουν την έρευνα στην υπόθεση των υποκλοπών. Πολιτικοί παρατηρητές σχολίαζαν ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να φέρει και πρόταση μομφής στην κυβέρνηση ή στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής.

Όπως τόνιζαν πηγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής δηλαδή στο ναό της δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν ότι αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 18.00 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.