Παραλλαγή Όμικρον: Μεταδοτική αλλά μάλλον ηπιότερη-Τα δύο αισιόδοξα επιστημονικά ευρήματα

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης οχυρώνεται κατά της μετάλλαξης Όμικρον, νέα αισιόδοξα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας που δείχνουν πως τα συμπτώματα του νέου στελέχους είναι πολύ ήπια και μοιάζουν με αυτά ενός απλού κρυολογήματος. Κάτι που δίνει ελπίδες στους ειδικούς πως το τέλος του κορωνοϊού, μπορεί να μην είναι μακριά.

Στο επίκεντρο της νέας παραλλαγής, τη Νότια Αφρική, ναι μεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μεγάλη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα.

Όπως μεταδίδουν μεγάλα διεθνή πρακτορεία, όπως το CNN και το Bloomberg, πολλοί ασθενείς μπήκαν στο νοσοκομείο για άλλους λόγους και μόνο μετά από τεστ βρέθηκε πως έχουν προσβληθεί από το στέλεχος Όμικρον και μάλιστα χρειάζονται λιγότερες ιατροφαρμακευτικές παρεμβάσεις.

Ένα δεύτερο εύρημα της έρευνας που γίνεται στη Νότια Αφρική είναι πως ο ιός με την παραλλαγή Όμικρον δεν είναι άτρωτος απέναντι στα Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία ενισχύονται σημαντικά με την τρίτη δόση του εμβολίου.