«Παρέδωσα στον Πούτιν μήνυμα από τον Ζελένσκι» λέει από τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ινδονησίας

Το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου φαίνεται ότι επιδιώκει ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, που δήλωσε ότι παρέδωσε στον Βλαντίμιρ Πούτιν μήνυμα από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουιντόντο επισκέφθηκε χθες το Κίεβο, οπότε και συνάντησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ενώ σήμερα βρέθηκε στη Μόσχα, όπου είδε τον Ρώσο πρόεδρο.

«Μετέφερα το μήνυμα του προέδρου Ζελένσκι στον πρόεδρο Πούτιν», είπε ο Ουιντόντο, μετά τις συνομιλίες. Πάντως, δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό του, ενώ διευκρίνισε ότι είναι έτοιμος για να συμβάλλει στην έναρξη της επικοινωνίας μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Ουιντόντο είπε στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία. Στη συνέχεια, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της Ινδονησίας για λιπάσματα, που έχουν μειωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των διώξεων της Δύσης.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας είναι ο νυν πρόεδρος των χωρών της G20 και μέλος της ομάδας κρίσεων των Ηνωμένων Εθνών κατά τις παγκόσμιας επισιτιστικής απειλής, ως αποτέλεσμα του πολέμου. Όπως είπε, κάλεσε τον Ζελένσκι στη σύνοδο των G20 στο Μπαλί. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στον Ουιντόντο ότι η παρουσία του θα εξαρτηθεί από το ποιος άλλος θα βρίσκεται εκεί. Η Ρωσία είναι μέλος των χωρών της G20 και άρα θεωρείται ότι ο Πούτιν θα είναι παρών.