Παρίσι: Παρουσία Μητσοτάκη η συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για την Ουκρανία

281

Στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η συνάντηση των ηγετών της Συμμαχίας των Προθύμων, με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η σύνοδος, που συγκαλείται από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε προαναγγελθεί λίγες ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι χώρες της Συμμαχίας των Προθύμων θα συναντηθούμε στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου, προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τη συγκεκριμένη συμβολή κάθε κράτους», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, μετά από επικοινωνία με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Πηγή: NewsFire.GR