Πάσχα 2023: Από σήμερα η μεγάλη έξοδος – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια

13698

Από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσει το μεγαλύτερο κύμα εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα με την τροχαία να προχωρά σε μέτρα για την κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς και τα πλοία και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ να αναχωρούν γεμάτα από τα λιμάνια και τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων με την πρόγνωση του καιρού να είναι ευοίωνη.

Χαρακτηριστικοί του μεγέθους της εξόδου οι αριθμοί για το δρομολόγιο του Blue Star Δήλοςμε το οποίο το πρωί ταξιδεύουν 2400 επιβάτες και 367 ΙΧ. Σημειώνεται ότι σήμερα από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 19 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής αναμένεται να ταξιδέψουν 37.000 ταξιδιώτες προς νησιωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα, για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας για καμπίνες, ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων για τις άλλες θέσεις, για τη Χίο και τη Μυτιλήνη υπάρχει 100% πληρότητα στις καμπίνες και διαθεσιμότητα για τις άλλες θέσεις, για την Κρήτη υπάρχει πληρότητα 60% ενώ για τον Αργοσαρωνικό λόγω των πολλών δρομολογίων υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων.