Πάσχα με lockdown για τους Γερμανούς – Φεύγουν για τουρισμό στην Ισπανία

702

Πάσχα με lockdown θα κάνουν οι Γερμανοί, καθώς η καγκελάριος Μέρκελ αποφάσισε την παράταση των μέτρων μέχρι τις 18 Απριλίου, προειδοποιώντας για τους αυξημένους κινδύνους από τη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Την ίδια ώρα χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες σπεύδουν στην Ισπανία για να περάσουν εκεί τις διακοπές του Πάσχα των καθολικών που φέτος πέφτει στις 4 Απριλίου.

Εκατοντάδες πτήσεις από την Γερμανία φτάνουν στο αεροδρόμιο της Πάλμα στην Μαγιόρκα.

Η πρόσφατη άρση από την Γερμανία της καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από τα ισπανικά νησιά, σε συνδυασμό με τις διακοπές του Πάσχα, γεμίζουν με τουρίστες τις Βαλεαρίδες. Το περασμένο Σάββατο η ισπανική κυβέρνηση έδωσε άδεια στα ξενοδοχεία της περιοχής να ανοίξουν. Η ζήτηση εξαιρετικά αυξημένη.

Χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες παρά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας διασκεδάζουν στις παραλίες, τα μπαρ αλλά και τα εστιατόρια του ισπανικού νησιού.

Την ίδια ώρα οι Ισπανοί πολίτες δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε νομό λόγω των αυστηρών κυβερνητικών μέτρων.

Εκτός από τα ηλιόλουστα ισπανικά νησιά τουρίστες συρρέουν και στην Μαδρίτη. Μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογράφοι είναι ανοιχτά στην Ισπανική πρωτεύουσα μέχρι τις 10 ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 το βράδυ.

Κάποιοι δεν αρκούνται μόνο σε όσα επιτρέπονται. Οι ισπανικές αρχές διέκοψαν περισσότερα από 380 παράνομα πάρτι μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα του τουρισμού στην Ισπανία είναι τονωτική ένεση για την οικονομία της χώρας. Πέρσι η χώρα κατέγραψε λόγω της πανδημίας πτώση 80% στην τουριστική κίνηση καθώς υποδέχθηκε μόλις 19 εκατομμύρια επισκέπτες.