Πάσχα: Το ωράριο λειτουργίας για καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία

Με ειδικό, εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ώρες πριν την έλευση του φετινού Πάσχα.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν πιο αργά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα σούπερ μάρκετ των αλυσίδων ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτη και MyMarket θα ανοίξουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι (13:00) και θα κλείσουν στις 20:00.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα ωράρια των σούπερ μάρκετ

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος τη Μεγάλη Εβδομάδα:

σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος ωράριο μεγάλη εβδομάδα πάσχα

Το εορταστικό ωράριο των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης:

σούπερ μάρκετ σκλαβενίτης ωράριο πάσχα μεγάλη εβδομάδα

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ My Market για τις ημέρες του Πάσχα:

σούπερ μάρκετ ωράριο μεγάλη εβδομάδα mymarket

Να σημειωθεί ότι, άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (π.χ. Μασούτης) θα κλείσουν στις 19:00 σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (22/4).

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο 23/4/22

Το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν είτε στις 18:00 (ΑΒ Βασιλόπουλος), είτε στις 19:00 (Σκλαβενίτης και MyMarket). Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές καλούνται να επιβεβαιώνουν το ωράριο λειτουργίας του Πάσχα απευθυνόμενοι στο σούπερ μάρκετ της επιλογής τους.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4) τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο (23/4) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα 25 του μήνα τα καταστήματα δεν λειτουργούν.

Το ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων τη Μεγάλη Παρασκευή 22/4/22

Από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 7:30 το βράδυ επιτρέπεται η λειτουργία των κρεοπωλείων τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλιου.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, σήμερα η λειτουργία των κρεοπωλείων επιτρέπεται από τις 7:30 έως τις 19:30.