32.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
Αρχική ΝΕΑ ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης πάει σε συνδιάσκεψη τον Σεπτέμβριο για να “εκθέσει” τους...

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης πάει σε συνδιάσκεψη τον Σεπτέμβριο για να “εκθέσει” τους δελφίνους και μετά εκλογές – Γερουλάνος και Χριστοδουλάκης δεν στηρίζουν Δούκα

929
Υπό το βάρος της κλιµακούµενης αµφισβήτησης προς το πρόσωπό του, µετά το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης προετοιµάζει την αντεπίθεσή του απέναντι στους εκκολαπτόµενους δελφίνους, µε πρώτο σταθµό τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του µήνα.

Σε αυτή, σύµφωνα µε τις πληροφορίες, ο Ν. Ανδρουλάκης αναµένεται να παραδεχτεί την ανάγκη αλλαγών σε όλα τα επίπεδα µέσα από τη διοργάνωση µιας πολιτικής συνδιάσκεψης στις αρχές του φθινοπώρου και ακολούθως η βάση θα κρίνει «τι διαφορετικό πρεσβεύει» ο καθένας σε επίπεδο θέσεων και προτάσεων. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι επόμενες κινήσεις του

Και επειδή τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θυµίζει τον τίτλο της ταινίας «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», δηλαδή τους «προέδρους», ο ίδιος θα διαµηνύσει προς κάθε ενδιαφερόµενο ότι δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη εκφυλιστικών φαινοµένων.

«Εάν κάποιοι έχουν στο µυαλό τους ότι το πρόβληµα του ΠΑΣΟΚ είναι υπόθεση «καλλιστείων» ή reality show, προφανώς δεν σέβονται την κοινωνική βάση του κόµµατος και θέλουν µε όρους επιπολαιότητας να γκρεµίσουν ό,τι µε κόπο και δυσκολίες χτίσαµε τα τελευταία χρόνια» ανέφερε στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» στενός συνεργάτης του Ν. Ανδρουλάκη. Με βάση τα παραπάνω, το συµπέρασµα που προκύπτει είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόµµατος πρώτα θα επιχειρήσει να εκθέσει στα µάτια των ψηφοφόρων του κόµµατος τους «αµφισβητίες» του και στη συνέχεια θα ανταποκριθεί στο αίτηµά τους να προσφύγει σε εσωκοµµατικές κάλπες.

Θα τους καλέσει να παρουσιάσουν τις πολιτικές τους διαφωνίες µε πειστικά επιχειρήµατα, καθώς επίσης και την αντιπρότασή τους, εάν υπάρχει, σε σχέση µε αυτή που ο ίδιος υπηρετεί πιστά εδώ και χρόνια για λογαριασµό του κόµµατος. «Η αξιολόγηση θα γίνει επί πολιτικών προταγµάτων, όχι επί υφολογικών κριτηρίων», σηµειώνουν οι στενοί του συνεργάτες, ποντάροντας προφανώς ότι µέσα από µια τέτοια «ανοιχτή σύγκριση-σύγκρουση» θα φανεί ποιοι θέτουν θέµα ηγεσίας µε σκοπό να «βυθίσουν» το ΠΑΣΟΚ σε µια διαλυτική εσωστρέφεια, µέσα από µια συζήτηση που θα αρχίζει και θα τελειώνει µε γνώµονα «ποιος είναι ο πιο ωραίος».

Η σιγουριά και ο Χάρης Δούκας

Ο λόγος που ο Ν. Ανδρουλάκης θέλει να θέσει το πλαίσιο της επόµενης ηµέρας στη συγκεκριµένη κατεύθυνση εδράζεται στη σιγουριά του ότι συνεχίζει να ελέγχει αριθµητικά τα όργανα του κόµµατος: και την Κ.Ο. και την Κ.Ε. Οπότε από τη στιγµή που δεν κινδυνεύει από µια κίνηση ενιαίας αµφισβήτησης µε πλειοψηφικά χαρακτηριστικά, που θα σηµάνει τη «βίαιη» ανατροπή του από την προεδρία του κόµµατος, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να αποδείξει ότι το δίκιο είναι µε το µέρος του. Επίσης, η διαίρεση που καταγράφεται έως τώρα στις τάξεις των εσωκοµµατικών του αντιπάλων, καθώς δεν φαίνεται να καταλήγουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα τεθεί αντίπαλός του στις εσωκοµµατικές κάλπες, είναι κάτι που το εκλαµβάνει ως πλεονέκτηµα για να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και των αποφάσεων.

Η υποψηφιότητα του Χ. ∆ούκα ναι µεν υποστηρίζεται ανοιχτά από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο και ίσως από ακόµη δύο συναδέλφους του, ωστόσο την ίδια στιγµή άλλοι «δελφίνοι», όπως ο Παύλος Γερουλάνος ή Μ. Χριστοδουλάκης, δεν φαίνονται πρόθυµοι να «διαπραγµατευθούν» µαζί του την απόσυρση των δικών τους υποψηφιοτήτων. Προσώρας η απάντηση του Π. Γερουλάνου και του Μ. Χριστοδουλάκη είναι στο πνεύµα «πάµε και όποιος βγει και µετά βλέπουµε».

Πηγή: Parapolitika.gr