Πατέλης: Τρεις τράπεζες του City συζητούν να έρθουν Ελλάδα

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες του City του Λονδίνου, οι οποίες θα ήθελαν να μεταφέρουν δραστηριότητες τους στην Ελλάδα εν όψει του Brexit, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατέλης, με τη μεταβατική περίοδο του Brexit να λήγει στο τέλος του χρόνου, τράπεζες και άλλες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τη γεωγραφική περιουσία τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και η Αθήνα να διεκδικεί μέρος αυτής της «πίτας».

Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Microsoft, καθώς και στο γεγονός ότι η Moody’s την επικαλέστηκε ως έναν από τους λόγους που την οδήγησαν στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Και τόνισε ότι η Αθήνα θέλει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις.

Επίσης αναφέρθηκε στην επένδυση της Microsoft, καθώς και στο γεγονός ότι η Moody’s την επικαλέστηκε στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα μας θέλει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις.

Μεταξύ των κινήσεων που κάνει προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η προσφορά φορολογικών κινήτρων, όπως το καθεστώς που εξασφαλίζει αφορολόγητο για το 50% του εισοδήματός τους για τους ξένους που θα μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα.