Πατέρας 11χρονου στον Εύοσμο: Το παιδί μου δέχεται bullying τα τελευταία δύο χρόνια

Για το σκληρό bullying, που δέχεται συστηματικά ο 11χρονος γιος του τα τελευταία 2,5 χρόνια σε δημοτικό σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, μίλησε σήμερα ο πατέρας του που δεν θέλησε να δείξει το πρόσωπό του στην κάμερα, ισχυριζόμενος πως το παιδί του δέχθηκε επίθεση ακόμα και με μαχαίρι μέσα στο σχολείο αλλά εκτός μαθημάτων, που τον τραυμάτισε, ευτυχώς, όχι σοβαρά.

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ο 11χρονος δεν θέλησε να αποκαλύψει στους γονείς του ότι δέχθηκε επίθεση από άλλα παιδιά και ισχυρίστηκε ότι χτύπησε στο σχολείο. Ο πατέρας κάλεσε την αστυνομία και έκανε καταγραφή του περιστατικού, λέγοντας πως οι θύτες που προχωρούν στον σχολικό εκφοβισμό του παιδιού τους είναι επίσης μαθητές, λίγο μεγαλύτερης ηλικίας.

Όπως ισχυρίζεται, το σχολείο είναι ενήμερο αλλά δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ακόμα και σήμερα, όπου και πάλι, όπως λέει, δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα γυαλιά που φορούσε.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας που επικοινώνησε με τον πατέρα του μαθητή μίλησε στην ΕΡΤ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γονέων, η περίπτωση του 11χρονου δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που καταγράφεται. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η υπόθεση ερευνάται, ενώ ο πατέρας του 11χρονου περιμένει τις ενέργειες που θα γίνουν από την πλευρά της σχολικής κοινότητας.

Πηγή: ΕΡΤ