“Πάτημα” για νέα προκλητική ρητορική από τα Κατεχόμενα έδωσαν οι δηλώσεις Λαβρόφ

Η αναφορά του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ψευδοκράτος, δηλώνοντας την ύπαρξη μιας παρόμοιας κατάστασης με την Ουκρανία, κατά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δείχνει το δίκαιο της «εθνικής μας υπόθεσης».

Ο Ε. Τατάρ επανέλαβε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι κόκκινη γραμμή για τους ίδιους για να μπορούν να ζουν σε αυτά τα εδάφη. «Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε μια συμφωνία που θα γίνει κάτω από ομοσπονδιακή στέγη. Αναφέραμε ότι μια συμφωνία στην Κύπρο θα μπορούσε να γίνει μόνο με θεσμική συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν πλάι-πλάι στη βάση της κυριαρχικής ισότητας. Αυτή η πολιτική βρήκε τη δίκαιη της θέση», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο λεγόμενος «πρόεδρος της βουλής» του ψευδοκράτους Ζορλού Τορέ ανέφερε ότι στηρίζει τις θέσεις που εκφράζει ο Ερσίν Τατάρ και θα συνεχίσει να τις στηρίζει. Λέγοντας ότι η προστασία της ύπαρξης και της ανεξαρτησίας του «κράτους» συμπεριλαμβάνεται στον όρκο τόσο του «προέδρου της δημοκρατίας» όσο και των «βουλευτών», ο κ. Τορέ ανέφερε ότι είναι σημαντική εξέλιξη η υιοθέτηση εκ μέρους του κ. Τατάρ της πολιτικής για «δύο κυριαρχίες και δύο ανεξάρτητα κράτη».

«Η μοναδική μας ασφάλεια είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία και η τδβκ (ψευδοκράτος), που ίδρυσε με τη δική του εθνική βούληση ο τουρκοκυπριακός λαός», ισχυρίστηκε ο κ. Τορέ.