Πατούλης: «Το βράδυ θα είναι δύσκολο αν δεν ελεγχθεί η φωτιά»

353

Οι δυνάμεις δίνουν μάχη να μην επεκταθεί το μέτωπο προς τον Εθνικό Δρυμό.

 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα. Μιλώντας στο MEGA ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν αγώνα για να μην επεκταθεί το μέτωπο προς τον Εθνικό Δρυμό. «Υπάρχει μια σταθερότητα στο μέτωπο αυτό» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το μέτωπο στα Βίλια, ο περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε πως το μεγάλο πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το όρος Πατέρα και ήδη έχουν εκκενωθεί οικισμοί της περιοχής. «Έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα, όπως είχαμε ζητήσει, για να καταφέρουμε να προλάβουμε το χρόνο και να βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται τα εναέρια μέσα» σημείωσε ο κ. Πατούλης, ο οποίος επανέλαβε ότι φαίνεται να υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για εμπρησμό στα μέτωπα που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

«Θεωρώ ότι το βράδυ θα είναι δύσκολο αν δεν ελεγχθεί η φωτιά και στα δύο μέτωπα» ξεκαθάρισε.

Σημειώνεται ότι οι φλόγες στα Βίλια εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο και κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας παρθένο πευκοδάσος. Ήδη έχουν εκκενωθεί μέσω του 112 έξι οικισμοί. Πρόκειται για τους: Παλαιοχώρι, Άγιο Γεώργιο, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Στην Κερατέα έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών: Το Μαρκάτι, τη Συντερίνα, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Δημουλάκι.