Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα του παθολογοανατόμου για τη Μαλένα

Η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας (27.06.2022) την ιστολογική εξέταση της Μαλένας που εκπόνησε ο κ. Αγαπητός τον Ιούλιο του 2019, όταν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών η κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Όπως φαίνεται, το δείγμα που είχε προς εξέταση ήταν η καρδιά, το αριστερό νεφρό, η σπλήνα, ιστοτεμάχια πνευμόνων αλλά και ιστοτεμάχιο του ήπατος.

«Η εξέταση αυτών έδειξε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», λέει ο δικηγόρος του.

Ο παθολογοανατόμος όμως στην έκθεση του συμπεριέλαβε επίσης, έντονο πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση αλλά και αλλοιώσεις νεφρού. Τα ευρήματα αυτά που υποδηλώνουν ξεκάθαρα ασφυξία, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι η δουλειά του να τα ερμηνεύσει παρά μόνο να τα καταγράψει.

«Ο παθολογοανατόμος δεν ορίζει την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής το κάνει».

Η απάντηση της Τσάκωνα
Η ιατροδικαστής όμως Χριστίνα Τσάκωνα που μελέτησε το πόρισμα Αγαπητού, απέδωσε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας σε ηπατική ασφυξία και όχι σε ασφυξία.

Η διάγνωση αυτή όχι μόνο δέχτηκε σκληρή κριτική, αλλά και αμφισβητήθηκε από το τελικό πόρισμα των Καρακούκη και Καλόγρηα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία.

Με μια λιτή δήλωση μέσω του δικηγόρου της, η Χριστίνα Τσάκωνα, απαντά αποκλειστικά στο “Live News” στις βολές που δέχεται από τον κύριο Αγαπητό.

«Η εντολέας μου δεν σχολιάζει δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όποιος έχει να καταθέσει οτιδήποτε για την ‘υπόθεση Πισπιρίγκου’, να απευθυνθεί στους Εισαγγελείς που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση».