Πάτρα: Ήρεμη στην κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου

197

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησαν οι κ.κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, και Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής, για την υπόθεση της Πάτρας, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας, αλλά και τη μαραθώνια κατάθεση της αδελφής της 33χρονης.

«Κράτησε 9 ώρες η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ήρεμη, κατέθεσε τα γεγονότα με ροή και ειρμό χωρίς να πέσει σε αντιφάσεις. Δεν είπε ότι αντιλήφθηκε κάτι που να της δημιουργεί την εντύπωση ότι κάποιος έπνιξε το παιδί και ανέφερε ότι αναμένει περισσότερα στοιχεία. Έχουμε ένα πόρισμα όπου καταγράφονται με σαφήνεια τα ευρήματα και οι αιτίες θανάτου των παιδιών. Είναι εγκληματικές ενέργειες και οι δύο θάνατοι. Η αστυνομία μπορεί να πάρει κάποιες συμπληρωματικές καταθέσεις, και από την προφυλακισμένη, ειδάλλως θα στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκήσει προφανώς ποινική δίωξη καθώς υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις», ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης αναφορικά με την μαραθώνια κατάθεσης της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το πόρισμα στηρίζεται σε αρκετά στοιχεία. Έχουμε στα χέρια μας μόνο το συμπέρασμα που μιλάει για ασφυκτικό θάνατο. Το συμπέρασμα είναι σαφές, λέει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία. Μιλάμε για καινούργιες νέες χρώσεις. Αυτές για να διενεργηθούν πρέπει να ζητηθούν. Είναι τεράστιος αριθμός εξετάσεων. Δε γίνονται σε κάθε θάνατο. Οι δεύτερες ιατροδικαστικές έγιναν με εντελώς διαφορετικό τρόπο», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γαλεντέρης.

«Δε θα μπορούσε να προσανατολιστεί ο ιατροδικαστής στην ανθρωποκτονία»

«Υπήρξαν παραλείψεις και λάθος διαγνώσεις αρχικά. Οι αιτίες θανάτου που δόθηκαν, όμως, αν δε δίνονταν, θα δίνονταν κάποιες παρόμοιες, και όχι ανθρωποκτονία. Δε θα μπορούσε να προσανατολιστεί ο ιατροδικαστής σε μια τέτοια αιτία θανάτου. Οι αιτίες θανάτου που δόθηκαν αρχικά είναι άστοχες. Με τη δική μου εικόνα δε θα μπορούσαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί. Θα φτάναμε στο θάνατο του τρίτου παιδιού για να καταλάβουμε ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος πίσω από αυτούς τους δύο θανάτους», πρόσθεσε.