Πάτρα: Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια – Περιέλουσαν με βενζίνη πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και γνωστό εστιατόριο

ΕΛΑΣ Αστυνομία Περιπολικό

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές της Πάτρας μετά από δύο επιθέσεις με γκαζάκια σε γνωστά καταστήματα της πόλης.

Στόχος έγινε ένα γνωστό εστιατόριο της πόλης, καθώς και ένα πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών που βρίσκεται κοντά σε βενζινάδικο.

Πιο συγκεκριμένα το πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα στην Πάτρα, ενώ οι δράστες –σύμφωνα με το pelop.gr– στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας περιέλουσαν με βενζίνη τον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης  και τοποθέτησαν δύο γκαζάκια.

Ερασιτέχνες πιθανώς οι δράστες

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν δύο, με τις κινήσεις του ενός να έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ ήταν βιαστικοί και ερασιτέχνες.

Η κάμερα ασφαλείας –σύμφωνα με το pelop.gr– έχει καταγράψει τον ένα από τους δράστες να «λούζει» το σημείο με το εύφλεκτο υλικό και με γρήγορες κινήσεις τοποθετεί τα γκαζάκια, εν συνεχεία ανάβει φωτιά σε αντικείμενο που φέρεται να το εκσφενδονίζει κατά τη φυγή του από το σημείο. Η φωτιά έσβησε όμως πριν έρθει σε επαφή με τη βενζίνη και πυροδοτήσει την έκρηξη των εμπρηστικών μηχανισμών και το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από βενζινάδικο.

Τα ευρήματα που συνέλεξαν από τον χώρο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εξετάζονται για τον εντοπισμό γενετικού υλικού (DNA). Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει διαφορές με κανέναν και πως δεν είχε γίνει αποδέκτης απειλών.

Γκαζάκια και σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε και σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Πάτρας. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ στο έφτασε κλιμάκιο της Σήμανσης.