Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές που διερευνήσαν πρώτοι τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

168

Με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας .

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται πλημμέλειες των ιατροδικαστών.

Στο μεταξύ μαραθώνια είναι η ένορκη κατάθεση που δίνει στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών με την ιδιότητα της μάρτυρος η αδερφή της κατηγορούμενης 33χρονης μητέρας. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Κουντούρης, η κατάθεση έχει αρχίσει από τη 1 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η γυναίκα είναι συνεργάσιμη και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Δέχθηκε ερωτήσεις και απάντησε για τη συμβίωση του ζευγαριού καθώς και για τα περιστατικά που διερευνούν οι Αρχές και συγκεκριμένα για τον θάνατο βρέφους.

Η ανάκριση εστίασε στις προηγούμενες καταθέσεις της, στις οποίες φαίνεται να είχε υποπέσει σε αντιφάσεις. Οι ερωτήσεις που της τέθηκαν αφορούν την ώρα που βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού αλλά και το αν η μικρή αδελφή του βρισκόταν ή όχι στο δωμάτιο. Η αδελφή της κατηγορουμένης αποτελεί πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση, καθώς φαίνεται να ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του μωρού.

Εξελίξεις πυροδότησε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα το οποίο αποκαλύπτει πως ο θάνατος των δύο κοριτσιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια μέσω βίαιου μηχανισμού θανάτου.

Η 33χρονη μητέρα, που είναι ήδη προφυλακισμένη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, φαίνεται πως αμφισβητεί τα ευρήματα του πορίσματος.

Αφότου καταθέσει εκ νέου και η κατηγορούμενη μητέρα, η δικογραφία μαζί με το ιατροδικαστικό πόρισμα θα αποσταλούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, οπότε και θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες διώξεις που είναι πολύ πιθανό να αφορούν και άλλα πρόσωπα.