Πάτρα: Τα συχνά τηλεφωνήματα της Πισπιρίγκου στους ιατροδικαστές και το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας βάζουν στην τελική ευθεία την υπόθεση

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης συνέχιζαν να διακπληκτίζεται αλλά αυτή τη φορά για οικονομικούς λόγους. Η Ρούλα κατηγορούσε τον Μάνο ότι χρησιμοποιούσε τους θανάτους των παιδιών τους για την προσωπική και επαγγελματική του προβολή. Χωρίς παζάρια και με μετρητά από τη σύνταξη της σπιτονοικοκυράς πλήρωσε για τη μηχανή του ο Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δείχνοντας ότι έχει μεγάλη οικονομική άνεση.

«Ήθελα να πουλήσω τη μηχανή μου γιατί ήταν παλιά. Ήταν σε καλή κατάσταση και είχα βάλει αγγελία ότι την πουλάω 2000 ευρώ» είπε ο ιδιοκτήτης της μηχανής.

Βρέθηκε φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, το οποίο αποτελεί πολύτιμο στοιχείο και θα δώσει πληροφορίες για τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στον οργανισμό του κοριτσιού.

«Είμαι σίγουρος ότι (το περιεχόμενο) θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. «Ανάλογα με τον λόγο για το οποίο ελήφθη το αίμα της Τζωρτζίνας, θα φανεί εάν είναι κατάλληλο ή όχι» για να λύσει το παζλ του θανάτου της, συνέχισε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι πολύ πιθανό το αίμα να έχει συντηρηθεί σωστά και έτσι οι τοξικολόγοι να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό της.

Το παράδοξο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι η ύπαρξη του φιαλιδίου έγινε γνωστή μόλις τώρα, μήνες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Η εξήγηση που δίνει σε αυτό το σημείο ο κ. Λέων είναι ότι «δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό γεγονός, καθώς στην αρχή της υπόθεσης ήταν λίγοι εκείνοι που επιθυμούσαν να μιλήσουν ανοιχτά». «Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, σημαίνει ότι το νοσοκομείο ερεύνησε τις αποθήκες του για να δει εάν υπάρχει βιολογικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, και έτσι εντόπισε το φιαλίδιο».

Η Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε συχνά στους ιατροδικαστές για τη Μαλένα

Η 33χρονη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να έθετε συνεχώς ερωτήματα στους ιατροδικαστές για τον θάνατο της Μαλένας. Σύμφωνα με το Mega, από τα SMS του ζεύγους Δασκαλάκη, τα οποία έχουν βγει στη δημοσιότητα, η 33χρονη τηλεφωνούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους ιατροδικαστές που ασχολούνταν με τον θάνατο της Μαλένας και τους ρωτούσε τι είχε συμβεί στην κόρη της.

Αν και ορισμένοι από τους ειδικούς διέψευσαν τέτοιες επικοινωνίες, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης. Μάλιστα, ένας από τους ιατροδικαστές φαίνεται να της είπε: «μόνο ο Θεός ξέρει τι έχει συμβεί στην κόρη σου».

Τα τηλεφωνήματα σταμάτησαν όταν βγήκε η νεφρική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου της μικρής. Σχετικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και για τα τρία παιδιά που αναμένονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αυτά θα βγουν σε 15 – 20 ημέρες. Στην περίπτωση που γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας και ληφθούν τρίχες, θα χρειαστούν επιπλέον 20 μέρες για τα αποτελέσματα.

*Με πληροφορίες από το protothema