Πάτρα: Τι αποκαλύπτει μάρτυρας – «κλειδί» για τα όσα έγιναν την ημέρα του θανάτου της Ίριδας

292

Μια σημαντική μαρτυρία για τις τελευταίες ώρες της μικρής Ίριδας, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, που προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της οικίας Δασκαλάκη, ενώ υπάρχουν ερωτήματα πως ο Μάνος βρέθηκε νωρίτερα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Σύμφωνα με το mega το 6 μηνών βρέφος είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του, όπως έχει αναφέρει η κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και η αδελφή της Δήμητρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, στις 21 Μαρτίου 2021 η Δήμητρα Πισπιρίγκου εντόπισε την Ίριδα παγωμένη και χωρίς αναπνοή μέσα στην κούνια της και αμέσως ειδοποίησε την αδελφή της.

Ήταν πρωινό Κυριακής όταν στο ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός, καθώς ειδοποιήθηκαν πως ένα μωρό κινδύνευε. Η ώρα ήταν 11.37 όταν το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση και αμέσως έσπευσε στην οδό Μπιζανίου 27 ασθενοφόρο , όπου μαζί με το πλήρωμα υπήρχε γιατρός.

Σε ελάχιστα λεπτά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάνει στην περιοχή με τις σειρήνες του να ηχούν δαιμονισμένα, στην γωνία του δρόμου βρίσκεται η Δήμητρα Πισπιρίγκου για να τους οδηγήσει στο σπίτι , ενώ η κινητοποίηση έχει ξεσηκώσει την γειτονιά που βγήκε στα παράθυρα, ενώ γείτονες τρέχουν να δουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης. Το ερώτημα βεβαίως που γεννάται και αναμένεται να απαντηθεί από τις ανακριτικές αρχές είναι πως ο Μάνος βρέθηκε νωρίτερα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο σπίτι, δεδομένου ότι όπως έχουν αναφέρει οι δύο αδελφές είδοποίησαν μεν πρώτο τον σύζυγο της Ρούλας, αλλά αμέσως μετά το ασθενοφόρο που έκανε ελάχιστα λεπτά να φθάσει στην οδό Μπιζανίου.

Η εικόνα μέσα στο σπίτι

Όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μπήκε στο ισόγειο σπίτι έσπευσε αμέσως στο βρέφος. Ο Μάνος στεκόταν σε μια γωνιά του δωματίου , ενώ η Ρούλα έκλαιγε. Παρούσα ήταν και η 9χρονη Τζωρτζίνα που κοιτούσε τρομαγμένη όσα δραματικά διαδραματίζονταν, ενώ έτρεμε, σύμφωνα με την μαρτυρία. Η μητέρα της όταν την αντιλήφθηκε της φώναξε: “Πήγαινε γρήγορα μέσα στο δωμάτιό σου”.

Την ίδια ώρα τα στελέχη του ΕΚΑΒ βρίσκονται πάνω από την κούνια. Ακουμπούν το ποδαράκι της, η μικρή Ίριδα είναι παγωμένη και τα χείλια της μελανιασμένα. Ενημερώνεται άμεσα το Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων για την μεταφορά του παιδιού, προκειμένου να του γίνει ανάνηψη.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι διασώστες δεν εντόπισαν μέσα στην κούνια του βρέφους το πανάκι με το αίμα, που όπως δήλωνε η μητέρα του ότι το είχε μαζί του.

Το πλήρωμα παίρνει το παιδί και το μεταφέρει στο ασθενοφόρο, ενώ κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από το σπίτι. Ο Μάνος Δασκαλάκης φωνάζει στους διασώστες να ξεκινήσουν γρήγορα για το νοσοκομείο , ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου μονολογεί «όχι πάλι…».

Το ασθενοφόρο φεύγει με ταχύτητα για το νοσηλευτήριο και από πίσω ακολουθεί το αυτοκίνητο του Μάνου με συνοδηγό την Ρούλα. Όταν όμως φθάνουν στο νοσηλευτήριο, όπου γιατροί και νοσηλευτές είναι σε επιφυλακή, είναι πλεόν αργά, η 6 μηνών Ίριδα έχει καταλήξει.