Πάτρα: Το τραγούδι του Μάνου που κόστισε 3.000 ευρώ και η ακριβή ζωή του ζεύγους μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

352

Οι έρευνες των αστυνομικών και των εισαγγελικών Αρχών κινούνται και προς τις παράλληλες με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας υποθέσεις, με πρώτη αυτή του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη στην Πάτρα, Ευγενίας Κούτρα.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020 ο Μάνος τραγουδά στο σπίτι της Ευγενίας Κούτρα τρεις μήνες από τον θάνατο της και γράφει: «Ένα τραγούδι του μεγάλου Παύλου Σιδηρόπουλου σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και σε σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη, έτος 1979. Το ανεβάζω μόνο και μόνο για έναν στίχο: «υπερασπίσου το παιδί και αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα». Και όμως αγαπητοί μου υπάρχει ελπίδα».

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν τα πάντα, ακόμα και τα βίντεο από τα βίντεο κλίπ του Μάνου Δασκαλάκη που έχουν τραβηχτεί στο σπίτι, όπως όλα δείχνουν μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, καθώς συγγενής της σπιτονοικοκυράς έβαλε ερωτήματα για το πώς βρήκε λεφτά ο Μάνος Δασκαλάκης για να ασχοληθεί με το τραγούδι.

«Και λένε τώρα ότι για να κάνει το χατίρι του Μάνου που ήθελε να γίνει τραγουδιστής και να βγάλει και τραγούδι, είχε βοηθήσει. Γιατί το τραγούδι είχε κοστίσει 3.000 ευρώ να το γράψει στο στούντιο και να το ηχογραφήσει, αυτά τα λεφτά ο Μάνος δεν μπορούσε να τα έχει τότε. Και οι περισσότεροι λέγανε ότι τους βοήθησε η θεία. Από την άλλη, όλη η οικογένεια στηριζόταν πάνω σε αυτή τη βοήθεια. Όπως και η αδερφή της που κάποια στιγμή είχε μπλέξει με διάφορες παρέες εκεί και υπήρχε πρόβλημα στην οικογένεια».

«Τη γυναίκα αυτή δεν τη φύλαγε η Ρούλα, παρά μόνο στις αρχές. Δεν θα υπήρχε όφελος από τον θάνατο της γυναίκας, καθώς έπαιρνε απλώς μια σύνταξη, δεν είχε χρήματα,», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης όταν ρωτήθηκε για αυτή την υπόθεση.

Η ίδια η γυναίκα είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί, όμως ο Δήμος Πατρέων πιστοποιεί ότι από την στιγμή που στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο υπάρχει σταυρός με το όνομά της, έγινε ταφή. Ως εκ τούτου, οι αρχές ψάχνουν να βρουν τι έγιναν τα χρήματα που φέρεται ότι είχε αφήσει η εκλιπούσα για τη διαδικασία της αποτέφρωσης.

Η γνωριμία της Κούτρα με το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου προέκυψε όταν η ηλικιωμένη γύρισε στην Πάτρα στα 69 της για τα τελευταία χρόνια της ζωής της και παράγγελνε συχνά ντελίβερι που της πήγαινε ο Μάνος. Τότε η σπιτονοικοκυρά δέχθηκε να δώσει το σπίτι στην οικογένεια με «αντάλλαγμα» να την προσέχει η Ρούλα.

«Με τη θεία δεν είχαμε, σαν οικογένεια, πολλά πολλά. Και μετά το θάνατο του άντρα της χαθήκαμε περισσότερο, απομακρυνθήκαμε. Αλλά εδώ η κοινωνία είναι μικρή και τα πράγματα και τα βλέπουμε και τα ακούμε. Η θεία είχε μεγάλη αδυναμία στον Μάνο, και στο ζευγάρι είχε αδυναμία γιατί τη φρόντιζαν, καλώς ή κακώς αυτοί ήταν οι δικοί της άνθρωποι απ’ όταν έμεινε μόνη», δήλωσε συγγενής της 69χρονης.

Ακόμα όπως καταγγέλλεται οι φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα του ζεύγους που δείχνουν να κάνουν συχνά εκδρομές αλλά και να έχουν έναν τρόπο ζωής που είναι πολυέξοδος και δεν ταιριάζει με τα έσοδα του ζευγαριού, ενώ και η μηχανή του Μάνου Δασκαλάκη εξετάζεται μετά τις καταγγελίες πως η αγορά της έγινε την ίδια περίοδο που έγινε έρανος για την ταφή.

Στον ανακριτή που θα διερευνήσει την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν συγγενικά πρόσωπα της 69χρονης, ο Μάνος Δασκαλάκης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, γιατροί από το Νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί η γυναίκα ως καρκινοπαθής αλλά και ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.