Πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι

Κάθε καλοκαίρι όπως και τώρα, ψάχνω ελαφριές και εύκολες συνταγές για να φτιάξω. Προτιμώ τις σαλάτες διότι εκτός από ελαφριές είναι και πολύ νόστιμες και με τα κατάλληλα υλικά, μπορείς να φτιάξεις μία πεντανόστιμη σαλάτα. Είναι το ιδανικό πιάτο για να φας όταν βιάζεσαι, για να το μοιραστείς με την οικογένεια, αλλά και να το προσφέρεις σε διάφορα καλοκαιρινά τραπέζια.

Ειδικά αυτή η σαλάτα που περιέχει καρπούζι, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο μιας και αποτελείται από το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο. Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε το καρπούζι και ο συνδυασμός κάποιου τυριού μαζί με καρπούζι είναι το αγαπημένο σνακ πολλών. Αν δεν έχεις δοκιμάσει καρπούζι με φέτα, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις αυτή την εύκολη, ζουμερή σαλάτα.

Τι θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:

5-6 φέτες καρπούζι
250-300 γραμμάρια φέτα ή κάποιο άλλο τυρί της επιλογής σου
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Λίγο αλάτι (μία πρέζα)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μία κουταλιά της σούπας χυμό από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο κρέμα
Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

Αυτή η σαλατούλα γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Για αρχή θα κόψουμε τις φέτες από το καρπούζι και θα το καθαρίσουμε από τα κουκούτσια του. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε όλα τα κουκούτσια για να μην καταπιούμε καταλάθος κανένα.

Κόβουμε το καρπούζι σε κυβάκια ή κομματάκια και το τοποθετούμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Στη συνέχεια, παίρνουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μας. Το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη σαλατιέρα μαζί με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Έπειτα, σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε μικρά κομματάκια και τη προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα. Ψιλοκόβουμε καλά τον δυόσμο, αφού τον πλύνουμε, και τον προσθέτουμε και αυτόν. Τέλος, πασπαλίζουμε και το αλάτι να πάει σε όλη τη σαλάτα και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα να πάνε όλα τα υλικά παντού. Σε αυτό το σημείο, σκεπάζουμε τη σαλάτα με μία με μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, τη βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι κρέμα βαλσάμικο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τη σαλάτα μας και σερβίρουμε. Η καρπουζοσαλάτα μας είναι έτοιμη να τη γευθείς και να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς.

Extra tips:

Μπορείς μαζί με τον χυμό λεμονιού, να προσθέσεις και 1 κουταλιά της σούπας χυμό από ένα πορτοκάλι. Θα προσέξεις αμέσως τη διαφορά στη γεύση του.
Επίσης, μπορείς να προσθέσεις περισσότερα λαχανικά στη σαλάτα μας. Για παράδειγμα, αγγούρι, πίκλες, κρεμμυδάκι φρέσκο, ελιές, κάπαρη αλλά και ότι άλλο θέλεις.
Στη συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζουν πολλά είδη τυριών. Κάποια που έχω δοκιμάσει, είναι το ανθότυρο, η γραβιέρα, η μοτσαρέλα, το blue cheese αλλά και ότι άλλο τυρί θέλεις.
Αυτή η σαλάτα είναι πολύ ελαφριά και υγιεινή και μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα κάποιο γεύμα μέσα στη μέρα.

Πρόσθεσε και κάποιο παξιμάδι που σου αρέσει μέσα στη σαλάτα για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα.

Σε αυτή τη σαλάτα ταιριάζει το κόκκινο κρασί αλλά και η σαγκριά. Ένα παγωμένο ποτήρι κόκκινο κρασί ή σαγκριά μαζί με τη σαλάτα, θα απογειώσει το γεύμα σου. Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις σπιτική σαγκριά.

Τέλος, πιστεύω ότι σε αυτή τη σαλάτα ταιριάζουν και άλλα εποχιακά φρούτα, όπως, το πεπόνι, η φράουλα αλλά και το σταφύλι.