Πέντε απλά κόλπα για να καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά το μπάνιο σου

698

Τις περισσότερες φορές ο καθαρισμός του μπάνιου χρειάζεται ώρες δουλειάς, ωστόσο μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σε 10-15 λεπτά.

Απλώς πρέπει να γνωρίζεις μερικά μικρά κόλπα και τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πας μακριά, καθώς έχεις ήδη στο σπίτι σου τα περισσότερα από τα πράγματα που μπορούν να κάνουν το μπάνιο σου να λάμπει σαν καινούργιο.

Παρακάτω θα δεις 5 συμβουλές που θα δώσουν τέλος σε ώρες βαρετού καθαρισμού μπάνιου.

Χρησιμοποίησε έλαιο δέντρου τσαγιού

Το έλαιο δέντρου τσαγιού μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλαπλά οφέλη, αλλά το πιο σημαντικό, έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Γι’ αυτό η χρήση του στο μπάνιο είναι μια εξαιρετική ιδέα. Πρόσθεσε λίγο έλαιο δέντρου τσαγιού στη μαγειρική σόδα και κάνε ένα καλό τρίψιμο στον νεροχύτη σου. Το λάδι αφαιρεί εύκολα τη μούχλα και τα βακτήρια και αποκαθιστά την προηγούμενη λάμψη του νεροχύτη σου.

Χρησιμοποίησε αφρό ξυρίσματος για να καθαρίσεις τους καθρέφτες

Για να αποτρέψεις την θαμπάδα του καθρέφτη μετά το ντους, άπλωσε πάνω λίγο αφρό ξυρίσματος. Άφησέ το για ένα λεπτό και σκούπισέ το με μια στεγνή πετσέτα. Λειτουργεί επίσης εξαιρετικά για να προστατεύει τους καθρέφτες σου από τις δαχτυλιές.

Χρησιμοποίησε ξύδι για να καθαρίσεις τα πλακάκια

Μπορείς να απαλλαγείς από τα κίτρινα πλακάκια εύκολα χωρίς να χρησιμοποιήσεις ακριβά προϊόντα. Απλά επίλεξε το ξύδι, καθώς χρησιμεύει ως ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι με ζεστό νερό και τρίψε σχολαστικά τα πλακάκια. Ωστόσο, να είσαι προσεκτική και να μην καθαρίσεις το μάρμαρο με αυτό, διαφορετικά τα οξέα θα το καταστρέψουν.

Χρησιμοποίησε οδοντόκρεμα για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα σαπουνιού

Άπλωσε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα σφουγγάρι και τρίψε καλά για να αφαιρέσεις τη συσσώρευση σαπουνιού. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για να γυαλίσεις τις βρύσες. Τρίψε την κάθε μία με ένα πανί και μετά ξέπλυνε με νερό. Συνήθως λειτουργεί σε οποιοδήποτε είδος χρωμίου. Φρόντισε όμως να μην το κάνεις συχνά, καθώς τα λειαντικά της οδοντόκρεμας μπορεί να φθείρουν την επιφάνεια.

Βάλε μια αλατιέρα με μαγειρική σόδα κοντά στην τουαλέτα σου

Απλώς ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας πριν τη χρησιμοποιήσεις. Αυτό θα μειώσει την ανάγκη να καθαρίζεις συχνά τη λεκάνη της τουαλέτας. Επιπλέον, μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις για να ξεβουλώσεις την τουαλέτα. Χρησιμοποίησε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο φλιτζάνια ξύδι και μετά από 30 λεπτά, η τουαλέτα σου θα ξεβουλώσει τελείως.