Περί… Marder ο λόγος (μέρος 2ο)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κεφάλας – Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής (ΠΑΤΡΙΔΑ)

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου για την απόκτηση των ΤΟΜΑ Marder 1A3 από τον Ελληνικό Στρατό και βλέποντας ότι αρκετοί τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και απλοί πολίτες έχουν πέσει «θύματα» κάποιων,  ασχέτων απόστρατων Αξιωματικών (το λέω με μεγάλη επιείκεια), αλλά και πολιτικών που εκφέρουν γνώμη ενώ είναι τελείως αδαείς με το αντικείμενο μόνο και μόνο για να πούνε κάτι , όπως και κάποιων  δημοσιογράφων, που μπροστά στην ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δεν υπολογίζουν τις συνέπειες όσων λένε για την Άμυνα της χώρας, αμφισβητώντας μάλιστα τις αποφάσεις της ηγεσίας των Ενόπλων δυνάμεων.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι με σύντομα και απλά λόγια:

Τα Marder είναι ταχυκινητά ΤΟΜΑ (τεθωρακισμένο όχημα μάχης)και όχι ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού) το τονίζω αυτό γιατί πολλοί από αυτούς που μιλάνε δεν ξέρουν καν τη διαφορά τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ακολουθήσουν τα βαρέα ταχυκινητά Άρματα Μάχης και να τα προστατεύσουν από επιθέσεις κορεσμού του αντιπάλου πεζικού και το ΑΤ όπλων του. Πράγμα το οποίο δεν μπορούν να κάνουν τα Μ113 ΤΟΜΠ.

Στα νησιά δεν υπάρχουν ταχυκινητά Άρματα Μάχης διότι ο όρος προέλαση δεν δύναται να υπάρξει σε νησί. Το νησί κάνει χρήση της στατικής Άμυνας.

Άρα θα ήταν τεραστίων διαστάσεων λάθος, ένα τόσο ικανό οπλικό σύστημα, ιδανικό για πόλεμο ελιγμών, να πάει στα νησιά. Στα νησιά δεν χρειάζεται να γίνουν προελάσεις, αλλά μικρές κινήσεις, από σημείο σε άλλο σημείο, για καταστροφή του εχθρού. Εκεί το Marder χάνει το μεγαλύτερο μέρος των πλεονεκτημάτων του.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η απόφαση της ηγεσίας είναι απολύτως ορθή. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι απλά γελοία χωρίς καμία επιχειρησιακή βάση η λογική …