Πεσκόφ: Η σύγκρουση στην Ουκρανία «μπορεί να τελειώσει αύριο» εάν το επιθυμεί το Κίεβο

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει ανά πάσα στιγμή εάν το Κίεβο επιδείξει πολιτική βούληση, υποστήριξε την Πέμπτη, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό, μέχρι τελικής πτώσης μας, δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την παρατήρηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η σύγκρουση μπορεί να τελειώσει το 2023. «Ο Ζελένσκι ξέρει πότε μπορούν να τελειώσουν όλα, μπορεί να τελειώσει αύριο, αν το επιθυμεί [το Κίεβο]», σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το TASS ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Σχολιάζοντας τα σχόλια του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να περιορίσει τις αμυντικές της προσπάθειες σε δικό της έδαφος, ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι τέτοιες παρατηρήσεις «οπωσδήποτε ενθαρρύνουν» το Κίεβο να πραγματοποιήσει περισσότερες επιθέσεις. «Στην πραγματικότητα, τέτοιες δηλώσεις παρατείνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο, και σε καμία περίπτωση δεν διευκολύνουν τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο θέμα», πρόσθεσε.