Πέτρος Φιλιππίδης: Η πλευρά των θυμάτων ζητά να γίνει η εξέτασή τους κεκλεισμένων των θυρών

Κεκλεισμένων των θυρών επιθυμούν να γίνουν η εξέταση τους, τα φερόμενα ως θύματα του προφυλακισμένου Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, με την δίκη του να έχει οριστεί για τις 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Πρωινό», το πρωί της Δευτέρας (21/03), το αίτημα για εξέταση κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να κατατεθεί από τον δικηγόρο των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος φάνηκε προβληματισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Το δικαστήριο αναμένεται να κρίνει αν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημα αυτό.

«Υπάρχει μία εξέλιξη που με προβληματίζει. Είδα ότι η πλευρά προς υποστήριξην της κατηγορίας, θα ζητήσει εξέταση των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι μία εξαίρεση από την αρχή της δημοσιότητας της δίκης γιατί πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση» είπε στη δήλωση του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Όταν υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερα σε αδικήματα που έχουν σχέση με τη γενετήσια ζωή, οι καταγγέλλουσες να υποστούν ένα ψυχικό βάσανο, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το αίτημα θα υποβληθεί στη μετά διακοπή δικάσιμο και το πιθανότερο είναι να γίνει δεκτό. Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε οι διαρροές που θα γίνουν να είναι διαρροές που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», πρόσθεσε ο δικηγόρος.