Πέτρος Φιλιππίδης: Με πόσα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει για τις 2 απόπειρες βιασμού

Την ενοχή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού και την αθώωσή του για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Πλέον, το ζήτημα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν στον ηθοποιό, μετά και την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

O δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου αναφέρθηκε στις ποινές που προβλέπεται να αντιμετωπίσει ο κατηγορούμενος ηθοποιός εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση της εισαγγελέως, που προτείνει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού και την αθώωσή του για τον καταγγελλόμενο βιασμό.

«Αν καταδικαστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού όπως πρότεινε η εισαγγελέας της δίκης, οι ποινές που προβλέπονται είναι πολύ χαμηλότερες από την πράξη του βιασμού, πλημμεληματική ποινή από 1 έως 6 έτη, χωρίς να συνυπολογίζονται τα βέβαια αιτήματα περί αναγνώρισης ελαφρυντικών», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος μιλώντας στο Star.

 

Τι είπε η εισαγγελέας – Συνεχίζεται η δίκη στις 19 Ιανουαρίου

«Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις στο ΣΕΗ σε σχέση με τα περιστατικά του βιασμού και σε αυτές που έδωσε στην ανακρίτρια.

H καταγγέλλουσα είπε ότι είχε αποσπασματικές εικόνες, τις οποίες το μυαλό της δυσκολεύονταν να ενώσει και ότι ο φίλος της τη βοήθησε να ενώσει αυτές τις εικόνες.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της μου δημιούργησαν ερωτηματικά», ανέφερε η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας διατύπωσε αμφιβολίες, καθώς, όπως είπε, δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Μου προκάλεσε εντυπώσεις πως σε αίτημα της υπεράσπισης για αναπαράσταση του βιασμού η καταγγέλλουσα είπε ότι θα συμμετάσχει αρκεί να συμμετάσχει ο κατηγορούμενος.

Μετά μας είπε ότι έκανε χιούμορ, ότι το είπε ειρωνικά, επιτρέψετε μου όμως κυρία πρόεδρε.

Με τον βιαστή σου δεν μπορείς να κάνεις χιούμορ…. Όπως αξιολογείται η συμπεριφορά του δράστη αξιολογείται και η συμπεριφορά του θύματος».

Της πρότασης της εισαγγελέως είχε προηγηθεί συμπληρωματική κατάθεση του ηθοποιού, ο οποίος παρέθεσε νέα στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία, όπως είπε, έφτασαν στα χέρια του μόλις χθες.

«Οι απειλές ότι θα την αποκλείσει από το θέατρο την οδήγησαν στο φόβο. Τότε η ψυχολογία της ήταν εύθραυστη. Βρίσκονταν σε ψυχική ομηρεία. Είχε γιγαντωθεί στο μυαλό της η ιδέα της απειλής.

Η καταγγέλλουσα ένιωσε ότι δεν θα μπορούσε τότε να τα βάλει με τον κραταιό Φιλιππίδη.

Ο κατηγορούμενος εξανάγκασε τη καταγγέλλουσα σε γενετήσιες πράξεις με τη χρήση βίας. Θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος», δήλωσε η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια.

Η εισαγγελέας ζήτησε και πάλι την ενοχή του για την απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητό του, που κατήγγειλε νεαρή ηθοποιός.

«Μας είπαν για γυμνή φωτογράφιση της καταγγέλλουσας. Όποιος δηλαδή κάνει γυμνή φωτογράφιση κάνει καταγγελίες για απόπειρα βιασμού;

Και στην τρίτη καταγγελία τηρούνται τα στοιχεία του εγκλήματος της απόπειρας βιασμού.

Εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε ανοχή γενετήσιας πράξης με τη χρήση βίας έχοντας την κλειδωμένη εντός του οχήματος του».

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών.