Πέτσας: Είμαστε κοντά στο εμβόλιο – Ενημέρωση των κομμάτων από Κικίλια

Σε δύο επίπεδα κινείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας που είναι πολύ πιο σφοδρό ενώ διαπιστώνεται και κόπωση στην κοινωνία, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το πρώτο επίπεδο αφορά την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου αυτή τη στιγμή λειτουργούν 1.150 κρεβάτια ΜΕΘ, εκ των οποίων τα μισά περίπου  για περιστατικά COVID-19. Ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 προσλήψεις και έκτακτη αξιοποίηση ιατρικού προσωπικού, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει αύξηση των κλινών ΜΕΘ COVID-19.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά τον άμεσο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέσα στην κοινότητα, με τον κ. Πέτσα να τονίζει ότι οι επόμενες ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες ως προς αυτό τον στόχο.

Με τη βοήθεια της επιστήμης, πρόσθεσε, είμαστε κοντά στο εμβόλιο και καθώς βλέπουμε την κορυφή του  βουνού, τώρα δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση.

Η Ελλάδα, εξασφάλισε 25 εκατ. Δόσεις του εμβολίου και προχωρά στον σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμών, με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό.

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των  κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις στο εμβόλιο αλλά και για τον τρόπο που η χώρα μας θα προμηθευτεί τις απαραίτητες δόσεις μέσο κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού. Επίσης, θα ενημερώσουν τα κόμματα για το σχέδιο εμβολιασμού πληθυσμού.

Προς αξιοποίηση το προσωπικό των παιδικών σταθμών όσο είναι κλειστοί

Να συμβάλει στη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων κάλεσε την Αυτοδιοίκηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι οι επόμενες ημέρες είναι δύσκολες.

Τόνισε ότι το προσωπικό που εργάζεται στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς «μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, ιδίως για την ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθειας στο Σπίτι”, που στηρίζει συνανθρώπους μας της γ ηλικίας και άλλους που έχουν ανάγκη».

Ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι η δια ζώσης λειτουργία των δημοτικών, των νηπιαγωγείων αλλά και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αποφασίστηκε για να αντιμετωπιστεί η έντονη κινητικότητα κατά τη μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο καθώς και των δασκάλων και του διοικητικού προσωπικού. Τόνισε ότι σε αυτή τη διαπίστωση βασίστηκε και η σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι ήδη ξεκίνησαν τα τηλεοπτικά μαθήματα μέσω της κρατικής τηλεόρασης και την Τετάρτη ξεκινά η τηλεκπαίδευση που θα είναι υποχρεωτική. Θα λειτουργεί από 14:00 – 17:00 για τα παιδιά του δημοτικού και από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.