Πίτσα ουράνιο τόξο

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 450 γρ. κουνουπίδι
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. αμύγδαλα, πούδρα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές πορτοκαλί
  • 2 κρεμμύδια
  • 100 γρ. κουνουπίδι
  • 1 ραντίτσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε μέσα 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν όμως από την ανάποδη πλευρά.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο κοτσάνι.
  • Χτυπάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να μοιάζουν με κόκκους ρυζιού και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κουνουπίδι.
  • Ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί (το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό).
  • Τοποθετούμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.
  • Χωρίζουμε το μείγμα κουνουπιδιού στα 4 και σε κάθε λαδόκολλα απλώνουμε 2 μερίδες του μείγματος, σχηματίζοντας κύκλους διαμέτρου 16 εκ. και πάχους 5 χιλ.
  • Προσεκτικά τοποθετούμε τις λαδόκολλες με τις βάσεις της πίτσας στην ανάποδη πλευρά από τα ταψιά που έχουμε βάλει στον φούρνο να ζεσταθούν.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθούν.
  • Αφαιρούμε τις πίτσες από τον φούρνο.

Για τη γέμιση

  • Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση της κάθε πίτσας. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρά η μοτσαρέλα.
  • Αφαιρούμε τις πίτσες από τον φούρνο.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή στα 4, αν είναι μεγάλα, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, το ραντίτσιο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Διακοσμούμε τις πίτσες βάζοντας περιμετρικά ανά είδος κάθε λαχανικό.
  • Μεταφέρουμε τις πίτσες πάνω σε 2 λαδόκολλες και τις τοποθετούμε στην ανάποδη μεριά από τα δύο ταψιά που χρησιμοποιήσαμε και στην αρχή.
  • Ξαναβάζουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά αλλά όχι να μαυρίσουν.
  • Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.