Πλακιωτάκης: Χαλαρώνουν τα μέτρα στα πλοία, το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αυστηροποιούνται στη στεριά,αντιθέτως φαίνεται ότι θα χαλαρώσουν στη θάλασσα, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, στα σούπερ μάρκετ έγιναν υποχρεωτικές οι μάσκες για υπαλλήλους και πελάτες, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις για τα πανηγύρια. Ωστόσο η κυβέρνηση μελετά χαλάρωση του πλαισίου των μέτρων στα πλοία, ενόψει και των αυξημένων αναγκών με τους αδειούχους Ιουλίου-Αυγούστου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε στο Open ότι θα αυξηθεί σημαντικά η πληρότητα στα πλοία και αποκάλυψε: «Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών».

Ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε ότι «παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού κυρίως σε μικρά λιμάνια, όπως του Αργοσαρωνικού, και τα λύσαμε».

Οπως υπογράμμισε, «στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή».

Να σημειωθεί ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.