Φτιάξτε τη δική σας σπιτική ρώσικη σαλάτα.
Συστατικά
- 200 γρ. ζαμπόν (ροζ) σε λεπτές φέτες,
- 1 φλ. μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), βρασμένα,
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες,
- 2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα,
- 5-6 μικρά (μίνι) αγγουράκια τουρσί (gherkins) σε λεπτές ροδέλες,
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια,
- 2-3 αβγά σφικτά,
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια,
- 2 κλωνάρια άνηθο τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα,
- 1 φλ. (περίπου) μαγιονέζα,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1Κόβετε ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
- Βήμα 2Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια/ζάρια.
- Βήμα 3Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια/ζάρια.
- Βήμα 4Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε ζάρια.
- Βήμα 5Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα μαγιονέζα.
- Βήμα 6Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.
- Βήμα 7Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.