ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρός 52χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας από κορωνοίό

ΕΚΑΒ, Ασθενοφόρο Τραυματισμός Θάνατος γηροκομείο κορωνοϊός

Διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας κατέληξε σε ηλικία 52 ετών από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Τα συλλυπητήριά του προς τους συναδέλφους και τους οικείους του 52χρονου προϊσταμένου πρωτοκόλλου του νοσοκομείου Καβάλας εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Έδωσε αρκετές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που προσέφερε τις υπηρεσίες επί σειρά ετών. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους του. Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις στις ειδικότητες. Χτυπάει όλους τους υγειονομικούς. Μετράμε πολλούς νεκρούς και διασωληνωμένους συναδέλφους. Δεν είναι όμως όλα θέμα τύχης».

«Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα λάθη και οι παραλήψεις της πολιτείας. Μας στέλνουν στο πόλεμο ως πρόβατα επί σφαγή. Δεν έχουν τη γενναιότητα να παραδεχτούν και να διορθώσουν τα σφάλματα. Τα αρνούνται, προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους συναδέλφους που νόσησαν. Φτάνουν σε σημείο να κάνουν ένορκη διοικητική εξέταση εναντίον συναδέλφων που νοσούν για να αποποιηθούν τις ευθύνες», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τρεις εργαζόμενους του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» που νόσησαν με κορωνοϊό διέταξε η διοικήτρια του νοσοκομείου, Όλγα Μπαλαούρα.

Όπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», πρόκειται για τη δεύτερη διαδικασία ΕΔΕ που διενεργείται κατά των εργαζομένων και για τον λόγο αυτόν προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή, σε συμβολική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.