Ποια είναι τα σχέδια της Subaru μέχρι το 2024; (Pic)

Νέο BRZ αλλά και η νέα γενιά του WRX βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ άλλων μοντέλων.

Έχουμε ακούσει περιστασιακές φήμες για το κοντινό μέλλον της Subaru, συνήθως σε σχέση με σπορ μοντέλα όπως το WRX, το STI και το BRZ.  Σήμερα υπάρχει ακόμα μια διαρροή πληροφοριών, αλλά αυτή τη φορά καλύπτει όλα τα σχέδια της Subaru για τα επόμενα χρόνια.  Και αν είναι ακριβές, υπάρχει λόγος για τους λάτρεις της εταιρείας να χαμογελάσουν.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Autoguide, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει μια φωτογραφία που δείχνει το σχέδιο προϊόντων της Subaru έως το 2024. Η θολή εικόνα δεν μας αφήνει να το διακρίνουμε καθαρά. Το Autoguide έπιασε  το πλάνο και μοιάζει με ένα χρονοδιάγραμμα που περιμένουμε να δούμε κατά τη διάρκεια μιας επίσημης παρουσίασης του κατασκευαστή.  Ωστόσο, τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο σε αυτό το σημείο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους θαυμαστές των σπορ αυτοκινήτων έχει το νέο BRZ, το οποίο εμφανίζεται στο χρονοδιάγραμμα για την άνοιξη του 2021. Ωστόσο  ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν ότι η επόμενη γενιά BRZ /  Toyota 86 βρίσκεται σε εξέλιξη.  Αυτό το χρονοδιάγραμμα υποστηρίζει αυτό το σενάριο από αυτές τις πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι το αυτοκίνητο θα έχει μέτρια ιπποδύναμη, 220 ίππων από ατμοσφαιρικό κινητήρα ή 255 ίππους από υπερτροφοδοτούμενο.

Μιλώντας για turbos, το χρονοδιάγραμμα καρφιτσώνει επίσης την επόμενη γενιά WRX που έρχεται το επόμενο φθινόπωρο, ενώ η έκδοση STI προβλέπεται για τα τέλη του 2022. Οι πρώτες αναφορές για το εμβληματικό μοντέλο της Subaru εκτιμούν πως μπορεί να αποδίδει 300 hp ως WRX, και 400 hp ως STI.  Μεταξύ αυτών υπάρχει και το νέο ηλεκτρικό όχημα της Subaru, το οποίο αναπτύσσεται από κοινού με την Toyota.  Δεν υπάρχει επίσημο όνομα ως τώρα, αλλά αν αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι ακριβές, το περιμένουμε την άνοιξη του 2022.

Η επόμενη γενιά Impreza φαίνεται να έρχεται το 2023, πολύ μετά το ντεμπούτο των μοντέλων WRX και STI.  Το Impreza είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα υποδηλώνει τον  διαχωρισμό του με το WRX υψηλών επιδόσεων, το οποίο πλέον θα είναι ανεξάρτητο μοντέλο.  Προηγουμένως θα δούμε τις νέες εκδόσεις των Legacy, Outback και Ascent την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022. Το επόμενο Crosstrek θα ενταχθεί στην γκάμα του Impreza το 2023, με ένα πιο «περιπετειώδες»  Wilderness Crosstrek με περισσότερα Off – Road χαρακτηριστικά να έρχεται λίγο αργότερα.  Η Subaru ωστόσο θα προσφέρει εκδόσεις Wilderness του Forester and Outback την άνοιξη του 2021.

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτές οι γενικευμένες ημερομηνίες είναι όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή.  Με άλλα λόγια, το πραγματικό ντεμπούτο των οχημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα.  Έχοντας αυτό υπόψη – και αν αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι ακριβές – είναι πιθανό να δούμε το νέο BRZ πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.