Πόλεμος στην Ουκρανία: Αγνοούμενοι πάνω από 400 κάτοικοι του Χοστομέλ

438

Η συνήγορος του πολίτη, η οποία είναι αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ότι περισσότεροι από 400 κάτοικοι του Χοστόμελ είναι αγνοούμενοι, αφού η πόλη έμεινε επί 35 ημέρες υπό ρωσική κατοχή.

Η Λιουντμίλα Ντενίσοβα ανέφερε ότι, σύμφωνα με μάρτυρες, ορισμένοι από τους αγνοούμενους έχουν σκοτωθεί. «Είναι ακόμη άγνωστο πού βρίσκονται», είπε χωρίς να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι έφυγαν από την πόλη μετά την έναρξη του πολέμου.

Πάντως η Ντενίσοβα δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χοστόμελ και δεν παρουσίασε αποδείξεις για τις κατηγορίες της. Δεν είπε επίσης ποιοι είναι οι μάρτυρες, ούτε έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Χοστόμελ, που βρίσκεται πολύ κοντά σε αεροδρόμιο, αμέσως μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για αυτές τις δηλώσεις. Η Μόσχα διαψεύδει ότι στοχοθετεί αμάχους στην Ουκρανία.

Το Κίεβο ερευνά ήδη άλλες καταγγελίες για τη διάπραξη ωμοτήτων, όπως στην Μπούτσα όπου βρέθηκαν πολλά πτώματα μετά την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών, καθώς και ένας ομαδικός τάφος πίσω από μια εκκλησία.