Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτοί είναι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών στη Λευκορωσία

Το βλέμμα της Ευρώπης είναι στραμμένο εδώ και λίγες ώρες στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας, εκεί όπου εκτυλίσσονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία με στόχο την ειρηνική επίλυση των διαφορών τους. Η ένταση έχει κλιμακωθεί περισσότερο από ποτέ καθώς η Ουκρανία βρίσκεται επί πέμπτη συναπτή ημέρα σε κατάσταση πολιορκίας από τη Ρωσία.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε έδαφος της Λευκορωσίας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ. H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Αμυνας της χώρας, ο οποίος έφτασε φορώντας την επιχειρησιακή στολή του δείχνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, δύο βουλευτές και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής για την Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το γραφείο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τους

— Υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρεζνίκοβ
— Επικεφαλής της παράταξης του Υπηρέτη του Λαού, Νταβίντ Αραχαμία
— Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Τοσίτσκι
— Σύμβουλος του προεδρικού γραφείου Μιχαήλ Ποντόλιακ
— Αναπληρωτής πρόεδρος της ουκρανικής βούλης (Verkhovna Rada), Ρουστέμ Ουμέροβ
— Άντρι Κοστίν, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας στην Τριμερή Ομάδα Επαφής

Από την πλευρά της, η  Μόσχα εκπροσωπείται από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.