Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν μίλησε με Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Τζόνσον πριν το ταξίδι στην Ευρώπη

Τηλεφωνική επικοινωνία με βασικούς Ευρωπαίους συμμάχους του είχε τη Δευτέρα ο Τζο Μπάιντεν ενόψει της συμμετοχής στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και του ταξιδιού του στην Πολωνία, σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την «απάντηση» της Δύσης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον «για να συντονίσουν τις απαντήσεις τους στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με διευθύνοντες συμβούλους σημαντικώμν εταιρειών στην Ουάσιγκτον, όπου θα συζητηθούν η οικονομική πίεση στη Ρωσία και οι πιθανές επιπλοκές για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Βάσει προγράμματος, ο Μπάιντεν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για τις συνόδους ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Πολωνία – χώρα που απορροφά μέρος των κραδασμών από τον πόλεμο στην Ουκρανία – για να συναντηθεί το Σάββατο με τον πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.