Πέμπτη 02.04.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Bρέθηκε ο τρόπος για να υπουργοποιηθεί ο Ναύαρχος Αποστολάκης

Bρέθηκε ο τρόπος για να υπουργοποιηθεί ο Ναύαρχος Αποστολάκης

Βρέθηκε ο τρόπος για το πώς θα επιτευχθεί ο διορισμός του εν ενεργεία αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Τις επόμενες ώρες το ΚΥΣΕΑ (που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκληθεί διά περιφοράς) αναμένεται να εκδόσει πράξη αποστρατείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η αποστρατεία του ναυάρχου Αποστολάκη θα υπογράφεται από τον παραιτηθέντα υπουργό Πάνο Καμμένο ή από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα. Μετά την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας να αποστρατεύσει τον κ. Αποστολάκη θα είναι δυνατή η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον ναύαρχο.

Στη συνέχεια, πιθανότατα το πρωί της Τρίτης, ο Βαγγέλης Αποστολάκης θα ορκιστεί επισήμως υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα ακολουθήσει η τυπική παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον παραδίδοντα υπουργό Πάνο Καμμένο.

Αμέσως μετά, ενδεχομένως και αύριο, θα συγκληθεί εκ νέου το ΚΥΣΕΑ -αυτή τη φορά με τον Βαγγέλη Αποστολάκη ως υπουργό Εθνικής Άμυνας- για τις ετήσιες τακτικές κρίσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή την προαγωγή, παραμονή ή αποστρατεία των σημερινών αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αλλά και για την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Από την αποστρατεία του ναυάρχου Αποστολάκη και μέχρι τον ορισμό νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθήκοντα αρχηγού θα ασκεί ο σημερινός υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι διαδικασίες για την ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη απασχόλησαν τις τελευταίες 24 ώρες τις νομικές υπηρεσίεςτης γενικής γραμματείας της κυβέρνησης με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά που αρχηγός ΓΕΕΘΑ εν ενεργεία τοποθετείται υπουργός Άμυνας ενώ υπηρετεί.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.