Τρίτη 26.05.2020

Χουλιαράκης: Ακολουθήσαμε σκληρή, μνημονιακή πολιτική

Στο δημοσιονομικό μείγμα αύξησης φόρων και περιστολής κρατικών δαπανών εντοπίζει την επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο  Γιώργος Χουλιαράκης. Μάλιστα, ο κος Χουλιαράκης παραδέχτηκε ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία τριετία ήταν της σκληρής μνημονιακής πολιτικής. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι το 2015 η κυβέρνηση έπρεπε να ανατρέψει τα σχέδια των δανειστών για Grexit και πρόσθεσε: «Αυτό περιελάμβανε αύξηση φόρων και περιστολή δαπανών σε συνδυασμό με γενναία αναδιάρθρωση του χρέους ώστε οι ακαθάριστες ανάγκες του δημοσίου να παραμείνουν κάτω του 15% μεσοπρόθεσμα. Με τον τρόπο αυτό εκμηδενίστηκαν οι ακραίοι κίνδυνοι που ταλάνισαν την χώρα και αναφέρομαι στον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ». 

Ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι για την δεινή θέση της χώρας το 2015 ευθύνονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υπογράμμισε πως οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέλαβαν «σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας με ευάλωτο τραπεζικό σύστημα και εταίρους που προετοίμαζαν το grexit. Μπροστά στα οξεία προβλήματα η κυβέρνηση επέλεξε την μόνη ενδεδειγμένη αλλά δύσκολη στρατηγική της ανάκτησης της δημοσιονομικής ισορροπίας και αξιοπιστίας».

Αναφορικά με το πρόγραμμα που παρουσίασε η ΝΔ στο πρόσφατο συνέδριό της είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση «Έχετε συνείδηση του κόστους που συνεπάγεται;».

«Στην τετραετία τα μέτρα της ΝΔ κοστίζουν 9 ,7 δισ. ευρώ» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «λέω στον κόσμο πως όταν του υπόσχονται τέτοια μέτρα να ρωτά από πού θα χρηματοδοτηθούν».

«Ή η ΝΔ δεν είναι ειλικρινής - και δεν το πιστεύω - ή σκοπεύει να μειώσει δραματικά δαπάνες μισθούς και συντάξεις - που δεν το αποκλείω – ή αυτό που θεωρώ πιο πιθανό είναι ότι πιστεύει πως η επιθετική μείωση φόρων είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Η μείωση 5,3 δις ευρώ φόρων θα οδηγήσει σε τόνωση της ανάπτυξης. Αυτή η άποψη είναι επικίνδυνη γιατί οδηγεί σε νέο εκτροχιασμό και περιπέτειες».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.