Παρασκευή 24.01.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων του "Βοήθεια στο Σπίτι"

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων του "Βοήθεια στο Σπίτι"

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την ενίσχυση και μονιμοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που περιλαμβανόταν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και εκτιμάται ότι αφορά περίπου 3.000 άτομα.

Η τροπολογία, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, προβλέπει την ένταξη του προγράμματος σε οργανικές μονάδες των Δήμων και τη στελέχωση με νόμιμο προσωπικό.

Πιο αναλυτικά προβλέπεται ότι οι Δήμοι που συμβλήθηκαν το 2011 με την ΕΕΤΑΑ είτε άμεσα είτε μέσω νομικών τους προσώπων για την παροχή υπηρεσιών του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και κατά την έναρξη ισχύος των παρόντων ρυθμίσεων απασχολούν προσωπικό με ενεργές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν παραταθεί έως τις 31/12/2019, μπορούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019 να υποβάλλουν προς έγκριση στις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αίτημα τροποποίησης των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας τους και σύστασης ισάριθμων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού των ίδιων κλάδων και κατηγοριών.

Επιπλέον αυτών, δίνεται η δυνατότητα σύστασης για τον ίδιο σκοπό οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού, αριθμού ίσου με το 7% αυτών, σε κλάδους και κατηγορίες επιλογής του οικείου Δήμου αλλά πάντως συναφείς με την παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και με κοινωνικά κριτήρια.

Στα ενδιαφέροντα καταγράφεται η πρόβλεψη ότι όσοι διορίζονται στις θέσεις που συνιστώνται με αυτούς τους τρόπους δεσμεύονται για παραμονή στη θέση διορισμού τους τουλάχιστον για μία 10ετία και έως τότε δεν αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα από εκείνα που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δεν μετακινούνται, δεν αποσπώνται ούτε μετατάσσονται σε άλλες θέσεις.

Ορίζεται, δε, ότι οι εργαζόμενοι που κατά την έναρξη ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων απασχολούνται σε Δήμους και νομικά τους πρόσωπα στο πλαίσιο του Προγράμματος με συμβάσεις αορίστου χρόνου, κατατάσσονται ή όπου απαιτείται μεταφέρονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ΙΔΑΧ στην ίδια ειδικότητα, στις οργανικές μονάδες των Δήμων που ασκούν την αρμοδιότητα.

Για το 2019 η απαιτούμενη μισθολογική δαπάνη του προσωπικού καλύπτεται από τις προϋπολογισμένες πιστώσεις του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ από το 2020 και εφεξής εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και αποδίδεται με απόφαση του Υπουργού στους δικαιούχους Δήμους.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, το ετήσιο κόστος εκτιμάται στα 62,5 εκατομμύρια ευρώ για περίπου 3.000 άτομα.

Πηγή: skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.