Σάββατο 25.01.2020

ΑΝΕΛ: Αποδεχόμαστε με σεβασμό την απόφαση της Εκκλησίας

Πηγή των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι το κόμμα βρίσκεται στο πλευρό της Εκκλησίας και συνεχίζει να στηρίζει τον διάλογο. «Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας με σεβασμό και αποδεχόμαστε την σημερινή της απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή από τους ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος το προηγούμενο διάστημα είχε υιοθετήσει διακριτική στάση απέναντι στο ζήτημα, αποφεύγοντας να σχολιάσει δημόσια τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις Μητροπολιτών και κληρικών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Καμμένος την περασμένη εβδομάδα μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει, φέρεται να είπε σε συνομιλητές του: «Ας αποφασίσει η Εκκλησία πρώτα».

Αρμόδια πηγή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υποστηρίζει πως ο κυβερνητικός εταίρος είχε συνειδητά αποφασίσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους. «Εμείς αποφασίσαμε να μην κάνουμε δημόσιες αξιολογήσεις επί του περιεχομένου της συμφωνίας επειδή δεν θέλαμε να προκαταλάβουμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος από την πρώτη στιγμή είχε πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τις κινήσεις και τις συζητήσεις με την Εκκλησία. «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε επισημάνει ότι επρόκειτο για ένα πλαίσιο συμφωνίας για την οποία θα ζητήσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», υποστηρίζει πηγή των ΑΝΕΛ και προσθέτει: «Το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία μας δικαιώνει, καθώς ο Πάνος Καμμένος κατέβαλε προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση».



Πηγή: iefimerida.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.