Τετάρτη 08.07.2020

Παπακώστα: «Πάνο με καπελώνουν, θα φύγω»

Nέος πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς έχει υπάρξει έντονη διαμάχη μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες, να απειλεί ακόμη και με παραίτηση.

Η σύγκρουση των δύο κυριών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Πρόσφατο σχέδιο ΠΔ που πέρασε από το ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρονών υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα. Η κ. Παπακώστα θεωρεί ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αντίθετα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευθεί δε ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ωρών ή ημερών. 

Ο πρωθυπουργός και η υφυπουργός κανόνισαν να συναντηθούν στη Βουλή στις 12μμ, ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε τελικά. Ο Πάνος Καμμένος παρενέβη πυροσβεστικά. Η υφυπουργός βρισκόταν στο εντευκτήριο, όπου συναντήθηκε με την υπουργό για να βρεθεί μια «χρυσή τομή», χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Έτσι, στις 5.35 το απόγευμα, αμέσως αφότου κατέβηκε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί και πάλι λύση. Αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από την Τετάρτη. 

Σε έξαλλη κατάσταση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κυρία Παπακώστα τριγυρνούσε στους διαδρόμους της Βουλής και κάποια στιγμή απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, υποτίθεται, είναι εκείνος που την πρότεινε για υπουργοποίηση στον Αλέξη Τσίπρα και άρα αποτελεί επιλογή των ΑΝΕΛ.

«Πάνο με καπελώνουν, θα φύγω» ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή σε αλλόφρονα κατάσταση, η κυρία Παπακώστα, με τον υπουργό Άμυνας να προσπαθεί (προφανώς, εκ του αποτελέσματος) να την ηρεμήσει. Πληροφορίες, οι οποίες δεν διασταυρώνονται πάντως, καθώς δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, αναφέρουν ότι η κυρία Παπακώστα επιχείρησε να φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό προκειμένου να δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει ένας χειρισμός, που να την ικανοποιεί. Τελικά, όπως αναφέρουν πηγές, έγινε μία ολιγόλεπτη συνάντηση, την οποία είχε ανάγκη η κυρία Παπακώστα για να νιώθει ότι έχει τη στήριξη του κ. Τσίπρα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.