Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Aιχμές κομμάτων πως υπάρχει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, όσον αφορά το Μάτι

Aιχμές κομμάτων πως υπάρχει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, όσον αφορά το Μάτι

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να ληφθεί υπόψη στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, λίγο πριν κληθούν ως ύποπτοι στελέχη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης. 

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή σε κάθε περίπτωση θα καθυστερήσει την έρευνα κατά 7 με 8 μήνες, όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

«Εισαγγελική και διοικητική έρευνα δεν μπορούν να τέμνονται. Η δικαστική έρευνα πρέπει να είναι ανεξάρτητη όταν ερευνά ποινικές ευθύνες» είπε ο κ Τζαβάρας .

«Βλέπω παρέμβαση σύμφωνα με την αλληλουχία των γεγονότων και κάνω έκκληση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να σεβαστεί την ανάγκη για απρόσκοπτη εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, χωρίς να εμπλακούν άσχετοι» τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Για μεθοδευμένες καθυστερήσεις τόσο στην δικαστική έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών όσο και στην προσωποποίηση ευθυνών για την τραγωδία, κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής. 
Προειδοποιούμε τους πάντες ότι κανένας δεν θα μπορέσει να προσβάλει τη μνήμη των νεκρών και την απαίτηση των Ελλήνων για καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους τόνισε ο βουλευτής Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σε δηλώσεις της σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου είπε πως σε 2 με 3 μήνες το πόρισμα θα είναι έτοιμο.

"Λειτουργώ αυτόβουλα και ανεξάρτητα" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπασπύρου προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι για την παραγγελία της κ. Δημητρίου. 

Να σημειωθεί πως το ζήτημα προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί εντολή παραμονής στη θέση του, ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στον Ηλία Ζαγοραίο ο οποίος έχει την ευθύνη της έρευνας και η θητεία του ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα.

Για ωμή και απροκάλυπτη αιφνιδιαστική παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, που αποτελεί σοβαρότατη απόδειξη για τις βαριές ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάνει λόγο Το Ποτάμι.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στην εκατόμβη των 99 νεκρών συνανθρώπων μας. Οι συγγενείς των θυμάτων που ζητάνε Δικαιοσύνη μπορούν να περιμένουν… Το ‘’όλα στο φως’’ για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει ‘’όλα στις καλένδες’’. Τόσο κυνικά, τόσο απροκάλυπτα…» σχολιάζει Το Ποτάμι.

Την δική του οπτική στο ζήτημα με το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές στο Μάτι και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης εμφανίστηκε ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς Αντώνης Φούσας.

«Οι εισαγγελείς πρωτοδικών είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να ασκήσουν διώξεις και δεν παίρνουν από κανέναν εντολές. Κανείς δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούσας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η έκθεση της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης «θα ασχοληθεί με τα τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα. Η ποινική έρευνα είναι τελείως άσχετη με αυτό».

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι «στην πράξη δεν είναι εύκολο (σ.σ. για τους εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα) να την αγνοήσουν (σ.σ. την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου).

«Δεν ξέρω αν φρενάρουν την έρευνα, ξέρω ότι θα καθυστερήσει πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Φούσας υπογραμμίζοντας ότι «αν έγινε η παραγγελία αυτή, δεν είναι νόμιμο, είναι απαράδεκτο και θα προβώ σε ενέργειες στην εισαγγελέα για να ανακληθεί αυτό το έγγραφο».

Παράλληλα επισήμανε και «το μεγάλο ζήτημα ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών φεύγει γιατί λήγει η θητεία του και ο αντικαταστάτης του θα χρειαστεί χρόνο να ενημερωθεί για τη δικογραφία».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.