Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Πολάκης: Παραδέχτηκε λάθος μαθηματικές πράξεις για το έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης: Παραδέχτηκε λάθος μαθηματικές πράξεις για το έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία ο Παύλος Πολάκης υπολόγισε την «μαύρη τρύπα» των 230 εκατ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ με διπλοεγγραφές και «μαθηματικά του καραγκιόζη».

Τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησαν κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά υποθέσεις στον χώρο της Υγείας πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετέφερε τα έσοδα μιας χρονιάς και στην επόμενη με αποτέλεσμα να εκτινάξει πλασματικά την διαφορά εσόδων- εξόδων του οργανισμούς σε 230 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα δε με τον κ. Γιώργο Γεωργαντά από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων οι διπλοπεγγραφές του κ. Πολάκη ανέρχονται σε περίπου 167 εκατ. ευρώ. 

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως κάνατε διπλοεγγραφή στα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς. Το ταμειακό υπόλοιπο καταγράφεται ως έσοδο την χρονιά που επετεύχθη και δεν καταγράφεται ως έσοδο και την επομένη όπως κάνατε εσείς. Τα 166,2 εκατ. ευρώ από τα 230 του κ. Πολάκη έχουν διπλοεγγραφεί. Άρα από το αρχικό ποσό πρέπει να αφαιρεθεί. Ούτε ο καραγκιόζης κάνει τέτοιες πράξεις» εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε ότι πρόσθεσε δύο φορές ποσό 89 εκατ. ευρώ και στην συνέχεια επιχείρησε με λεκτικές υπερβολές, κρητικά τσιτάτα και αργκό να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς του περι διασπάθισης δημόσιου χρήματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. «Έχουν γίνει ταρζανιές», «θα γίνουν όλα νταντέλα», «στα Σφακιά λένε: «Ξέρεις να κλέβεις. Ξέρεις να φυλάγεσαι. Τότε κλέψε» είναι ορισμένες από τις ατάκες που διάνθισαν τις τοποθετήσεις του κ. Πολάκη.

«Ο Χατζηαβατισμός  είναι ότι το ταμειακό πλεόνασμα του 2009 που είναι 270 εκατ. ευρώ βλέπουμε να καταγράφεται το 2010 ως 89 εκατ. ευρώ. Που πήγαν τα χρήματα αυτά;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης για να προκαλέσει την αντίδραση του κ. Χρήστου Μπουκώρου (ΝΔ): «κατηγορείτε δηλαδή την κα. Ξενογιαννακοπούλου ότι έφαγε τα λεφτά;».

«Οι απολογισμοί του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μνημεία του πως προσπαθήσαμε να μπουρδουκλώσουμε τα πράγματα για να κρύψουμε την κλοπή. Έγιναν δύο μεγάλες ταρζανιές. Η πρώτη το 2009 όπου φαίνεται να παίρνουν 369 εκατ. ευρώ και να πληρώνουν 65 εατ. ευρώ αλλά την επόμενη χρονιά να εμφανίζουν υπόλοιπο 89 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη ταρζανιά έγινε το 2011 που στον απολογισμό χάθηκαν 22 εκατ ευρώ. Το 2010 που δεν κυβερνούσε η Αριστερά δεν μπήκαν οι ορκωτοί λογιστές. Τώρα που το πήραμε χαμπάρι θα γίνουν όλα νταντέλα. Πάνε να κάνουν πιτσικουλιές σε ποιον; Σε μένα».

Από πλευράς ΝΔ ο κ. Γεωργαντάς κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στην Εξεταστική τα πρωτότυπα των συμβάσεων που "ανεβάζει στο facebook" και τον ρώτησε: "αφού λέτε ότι κάποιοι εξαφάνισαν στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ εσείς που τα βρήκατε αυτά; Να καταθέσετε τα πρωτότυπα στην Επιτροπή για να δούμε ποιος παραποιεί έγγραφα".

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.