Τετάρτη 22.01.2020

"Όχι" Πικραμμένου στην Προανακριτική

Την τοποθέτησή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Novartis μόνο επί της ουσίας κι όχι για διαδικαστικά ζητήματα αρμοδιότητάς ή μη, επιλέγει και ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος δεν πρόκειται να προσέλθει στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης όπως τον είχαν προσκαλέσει.

Ο ίδιος αποφεύγει με την επιστολή του την ευθεία σύγκρουση με τα μέλη της Επιτροπής, αφήνοντας, ωστόσο, υπαινιγμούς για τους χειρισμούς της πλειοψηφίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «προσδοκώ, ότι η κρίση της Επιτροπής επ' αυτών (σ.σ. διαδικαστικών ζητημάτων αρμοδιότητας) θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους Νόμους». 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

«Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 
Κύριο Θεόδωρο Δρίτσα 

Πρόεδρο 
Ειδικής Κοιν. Επιτροπής για την Διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης 
Βουλή των Ελλήνων 

Κύριε Πρόεδρε, 

«Σε εκτέλεση της Απόφασης της Επιτροπής καλούμαι, σύμφωνα με το άρθρο 156 του Κανονισμού της Βουλής, ιδίως «για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής». Σύμφωνα με την ίδια απόφαση «σε περίπτωση που η Επιτροπή θεωρήσει εαυτή ως αρμόδια, μπορεί να καλέσει εκ νέου τα δέκα (10) αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα». 

Σας δηλώνω, ότι δεν θα παραστώ για «έκφραση γνώμης» για τα ως άνω διαδικαστικά θέματα και προσδοκώ, ότι η κρίση της Επιτροπής επ' αυτών θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους Νόμους. 

Επιφυλάσσομαι για το δικαίωμά μου να παραστώ σε συνεδρίαση της Επιτροπής επί της ουσίας της υπόθεσης. 

Μετά τιμής, 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ο. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ»


Πηγή skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.