Πέμπτη 28.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Η εξεταστική φίμωσε τη Νικολοπούλου κι ο Μηταράκης σηκώθηκε κι έφυγε!

Η εξεταστική φίμωσε τη Νικολοπούλου κι ο Μηταράκης σηκώθηκε κι έφυγε!

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία συνεδρίασε σήμερα σε κλίμα έντασης καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών αρνήθηκε να καταθέσει η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Η κυρία Νικολοπούλου απέστειλε αίτημα προς τα μέλη της επιτροπής, ζητώντας να καταθέσει για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ απήντησαν αρνητικά, με το επιχείρημα ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. "Εκπλήσσομαι που η πλειοψηφία προσπαθεί εδώ και έναν χρόνο να εμπλέξει την κ. Νικολοπούλου και τον κ. Στουρνάρα στα θέματα της υγείας. Και όταν η κ. Νικολοπούλου είχε το θάρρος, μόνη της, να ζητήσει να έρθει να καταθέσει για θέματα που την αφορούν η Επιτροπή προτίμησε να το κουκουλώσει" δήλωσε ο κ. Μηταράκης. «Επί ένα χρόνο πετάτε λάσπη σ’ αυτή τη γυναίκα και τώρα που σας ζητάει να καταθέσει το αρνείστε», πρόσθεσε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο όταν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου συνέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας με εκείνη ανελεύθερων καθεστώτων.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης εξέφρασε τις ενστάσεις του επί του αιτήματος της κυρίας Νικολοπούλου, σημειώνοντας ότι η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος  εμπλέκεται στη δικογραφία του σκανδάλου Novartis. Αντίστοιχα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη κατάθεσή της θα μπορούσε να προκαλέσει και πρόβλημα ακυρότητας στην Προανακριτική της Novartis.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.